Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Stjepan Mesić u posjetu kineskom gradu Jilinu

Stjepan Mesić u posjetu kineskom gradu Jilinu


10. rujna je bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić posjetio kineski grad Jilin i njegov investicijski okoliš. U pratnju veleposlanika Ante Simonića i izvršnog predsjednika Kineske federacije poduzetništva Lu Donga, uvečer se zamjenik gradonačelnika, Wang Zhihou susreo s Hrvatskim izaslanstvom. Wang Zhihou

10. rujna je bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić posjetio kineski grad Jilin i njegov investicijski okoliš. U pratnju veleposlanika Ante Simonića i izvršnog predsjednika Kineske federacije poduzetništva Lu Donga, uvečer se zamjenik gradonačelnika, Wang Zhihou susreo s Hrvatskim izaslanstvom.

Wang Zhihou je srdačno pozdravio izaslanstvo na čelu s Mesićem tijekom susreta, rekao je da je Jilin otvoren grad, obrativši pozornost na odnose i suradnju s drugim zemljama u svijetu, u kojem dolazi do puno dostignuća, a Kinesko-singapurska prehrambena zona je jedan od njih. Već nekoliko europskih tvrtki sudjeluje u njegovoj izgradnji. Mi srdačno pozivamo Hrvatske tvrtke da dođu kod nas u posjet, razmjenu i suradnju.

Mesić se zainteresirao za projekt kinesko-singapursog prehrambenog dijela, i želi da Hrvatske tvrtke surađuju s gradom Jilin u području prehrambene industrije, i u njegovom razvoju.

Veleposlanik Hrvatske u Kini, gospodin Ante Simonić je predložio da Jilin postane grad prijatelj nekog grada u Hrvatskoj, za što je Wang Zhihou u potpunosti pristao. Obje strane su došle do suglasnosti za izgradnje efikasnijeg komunicijskog odnosa.

Hrvatske tvrtke koje su zajedno s izaslanstvom posjetile su kemijsku industrijsku zonu Jilina, i Volkswagen automobil Jilin d.o.o.

Izvor: croatian.cri.cn