Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Stjepan Mesić: Kina ide putem mirnog razvija

Stjepan Mesić: Kina ide putem mirnog razvija


Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić je 1. veljače u Zagrebu priredio promociju svoje nove knjige „Kina na Balkanu". Kako je naveo, Kina ide putem mira i razvoja. Mesić je na promociji knjige izjavio da između Kine i zemalja Balkana postoji duboko prijateljstvo. Kako je naveo, sada mnogi pričaju o kinesk

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić je 1. veljače u Zagrebu priredio promociju svoje nove knjige „Kina na Balkanu". Kako je naveo, Kina ide putem mira i razvoja.

Mesić je na promociji knjige izjavio da između Kine i zemalja Balkana postoji duboko prijateljstvo. Kako je naveo, sada mnogi pričaju o kineskom razvoju, a većina ih zapravo ne poznaju Kinu, čak ni izvor snage kineskog razvoja. Mesić se nada da će ovom knjigom bolje predstaviti kinesko društvo, svjetonazor Kineza, kineske promjene i razvoj u posljednih desetak godina, kao i što kineski razvoj može donijeti zemljama Balkana.

Mesić je u knjizi analizirao kinesku diplomaciju i politiku. On smatra da Kina ide mirovno-razvojnom putu, i ne pretstavlja prijetnju svjetskoj stabilnosti.

Drugi autor te knjige, bivši hrvatski ministar privrede je naveo da je kineski privredni razvoj doprinjeo svjetskoj gospodarskoj stabilnosti. Prema njegovim riječima, kineski doprinos je očigledan a naročito nakon privredne krize 2008. Naglasio je da balkanske zemlje, uključujući i Hrvatsku, trebaju razmisliti o jačanju gospodarskih odnosa s Kinom, te se u vlastitom razvoju koristiti kineskim modelom.

Kineski veleposlanik u Hrvatskoj Shen Zhifei, predsjednik Društva prijateljstva između Kine i Hrvatske, Andrija Karafilipović kao i drugih 150 uzvanika je prisustvovalo promociji knjige.

Prema informacijama, kineski prijevod knjige „Kina na Balkanu" moguće je očekivati sljedećeg mjeseca u Pekingu.

Izvor: croatian.cri.cn