Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Stižu dva broda iz Kine

Stižu dva broda iz Kine


Dva broda koji se za Crnu Goru grade u Kini biće gotova u maju, saopštio je crnogorskim novinarima u Pekingu ambasador Crne Gore u Kini Branko Perović. „Dva broda koja se za crnogorske potrebe rade u brodogradilištu Njandjingu biće spremni za primopredaju u maju ove godine. Takve najave imamo od proizvođača

Dva broda koji se za Crnu Goru grade u Kini biće gotova u maju, saopštio je crnogorskim novinarima u Pekingu ambasador Crne Gore u Kini Branko Perović.

„Dva broda koja se za crnogorske potrebe rade u brodogradilištu Njandjingu biće spremni za primopredaju u maju ove godine. Takve najave imamo od proizvođača“, saopštio je Perović, piše Pobjeda.

Obnova crnogorske flote, desetkovane u godinama tranzicije počela je prije dvije godine, kada je na prvo putovanje iz Šangaja krenuo brod „Kotor", a ubrzo mu se pridružio i drugi brod „21. maj“.

Perović je rekao da se nada da će jedna od dvije kineske kompanije koje se nalaze na kratkoj listi za izgradnju drugog bloka Termoelektrane u Pljevljima dobiti posao.

Takođe, on vjeruje da će Kinezi uskoro početi izgradnju dionice auto-puta od Smokovca do Mateševa.

Kada je turizam u pitanju, ambasador smatra da kineske turiste možemo dobiti samo kao region.

Uz to, kako kaže, trebalo bi kineskim turistima ponuditi i dvije njima vrlo interesantne stvari, a to su zabava u smislu kockanja i dobar šoping.

Crnogorci bi Kinezima, po riječima ambasadora Perovića, mogli kao turističku atrakciju da ponude plavo nebo iznad Crne Gore.

„Većina njih zbog velikog smoga koji je prisutan tokom cijele godine, pogotovo u Pekingu ne znaju kako izgleda nebo. Zato bi Kinezima mogli da u turističku ponudu uvrstimo i plavo nebo baš kao iz one pjesme ,,niđe nebo nije plavo kao iznad Crne Gore““, smatra Perović.

Izvor: rtcg.me