Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Stipendije žabljačkim srednjoškolcima za studiranje u Kini

Stipendije žabljačkim srednjoškolcima za studiranje u Kini


Predsjedniku žabljačke Opštine Veselinu Vukićeviću, shodno nedavno potpisanom memorandumu o saradnji Opštine Žabljak i Društva prijateljstva NR Kine i Crne Gore, prispio je dopis kojim ga predsjednik toga Društva mr Samir Hadžić obavještava o mogućnosti studiranja svršenih žabljačkih srednjoškolaca u n

Predsjedniku žabljačke Opštine Veselinu Vukićeviću, shodno nedavno potpisanom memorandumu o saradnji Opštine Žabljak i Društva prijateljstva NR Kine i Crne Gore, prispio je dopis kojim ga predsjednik toga Društva mr Samir Hadžić obavještava o mogućnosti studiranja svršenih žabljačkih srednjoškolaca u najmnogoljudnijoj državi.

"Molimo Vas da shodno našem dogovoru, obavjestite srednje škole, posebno đake završnih godina o mogućnosti studiranja u NR Kini. Neka ovo bude promovisano u duhu današnjeg potpisanog sporazuma. Spisak zainteresovanih đaka sa kratkim podacima i kontaktima, možete dostaviti Društvu. Preko Ambasade NR Kine u Podgorici Društvo je dobilo instrukcije o stipendijama koje dodjeljuje kineska Vlada. Na ovaj način Društvo ostvaruje svoju funkciju povezivanja akademske zajednice. Ovo je prvi put da je Društvo angažovano po pitanju stipendija, a očekuje se da će nakon otvaranja „Kineske kulturne palate“ biti organizovane i promocije i prezentacije o studiranju u Kini. Na ovaj način još jednom potvrđujemo značaj saradnje sa NR Kinom, i snažne opredjeljenosti Vlade NR Kine, da pomogne i produbi odnose između dvije zemlje", naveo je Hadžić u dopisu.

Predsjednik Opštine Veselin Vukićević očekuje interesovanje kod budućih akademaca sa Žabljaka.

"Ovo je izvanredna prilika za njih. Ne samo da se obrazuju u najužem smislu te riječi već i da upoznaju Kinu, njenu istoriju, kulturu, narod i obilje drugih znamenitosti. Nadam se da će biti interesovanja, ne samo u generaciji koja uskoro završava školovanje već i u narednim jer je dobra okolnost da će se ovaj modalitet saradnje nastaviti i narednih godina", kazao je Veselin Vukićević.

Izvor: vijesti.me