Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Stijepović sa ambasadorom NR Kine

Stijepović sa ambasadorom NR Kine


ODGORICA – Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović razgovarao je u utorak sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Crnoj Gori Cui Dživeiom, saopšteno je iz PG biroa za odnose sa javnošću. Ambasador NR Kine predložio je bratimljenje Podgorice i provincije Sečuan, koja je jedna od ekonomski najrazvijenijih

ODGORICA – Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović razgovarao je u utorak sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Crnoj Gori Cui Dživeiom, saopšteno je iz PG biroa za odnose sa javnošću. Ambasador NR Kine predložio je bratimljenje Podgorice i provincije Sečuan, koja je jedna od ekonomski najrazvijenijih oblasti u Kini, što je gradonačelnk Stijepović podržao.

Intenzivna saradnja

- Tokom razgovora, sagovornici su se saglasili da NR Kina i Crna Gora imaju veoma dobre odnose i intenzivnu saradnju u mnogim oblastima, ali da istovremeno postoji dosta prostora jačanje te saradnje, posebno na ekonomskom, privrednom i kulturnom planu.

Ambasador Cui je naglasio da postoji veliki broj srednjih i malih preduzeća, posebno iz kineske provincije Sečuan, koji su izrazili spremnost da ulažu u Crnu Goru i Podgoricu i predložio gradonačelniku Stijepoviću bratimljenje Podgorce i Sečuana, zbog uspostavljanja još intenzivnije ekonomske i privredne saradnje – navodi se u saopštenju.

On je podržao inicijativu kineskog ambasadora o bratimljenju Podgorice i provincije Sečuan, koja je jedna od ekonomski najrazvijenijih oblasti u Kini i predložio konkretnu saradnju u relizaciji projekata vodosnabdijevanja i kanalizacione infrastrukture.

Donacije

- Gradonačelnik Podgorice je istakao da bi za Podgoricu bile veoma značajne i određene donacije NR Kine koje bi znatno olakšale realizaciju navedenih projekata i omogućili da Podgorica nastavi da se i dalje dinamično i planski razvija. On je na kraju najavio i da će upriličiti posjetu parlamentarne delegacije provincije Sečuan glavnom gradu koja je dogovorena tokom novembra mjeseca, kako bi se razgovaralo o zajedničkim projektima u okviru kojih postoji mogućnost saradnje Podgorice i Sečuana – saopšteno je iz PG biroa.

Otvaranje Instituta ,,Konfučije” početkom iduće godine

Gradonačelnik Stijepović je najavio otvaranje Instituta ,,Konfučije” u Podgorici početkom iduće godine, kako bi se intenzivirala i saradnja na obrazovnom i kulturnom nivou između dvije države.

Posebno važna saradnja Crne Gore i Kine na projektu izgradnje auto puta

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović je na sastanku sa ambasadorom NR Kine u Crnoj Gori Cui Dživeiom posebno važnim naglasio saradnju Crne Gore i Kine na projektu izgradnje auto puta, koji je od velikog značaja za dalji razvoj i prosperitet naše zemlje.

- Gradonačelnik je izrazio uvjerenje da će uspješna saradnja na tom projektu biti najbolja preporuka za buduća partnerstva između dvije države – saopšteno je iz PG biroa.

Izvor: pobjeda.me