Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Stanojević za "Blic": Kad Novak igra privilegija je biti Srbin u Kini

Stanojević za "Blic": Kad Novak igra privilegija je biti Srbin u Kini


Daleki istok poslednjih desetak i više godina je pravi raj za srpske trenere, posebno Kina. Mnogi su, pa i Aleksandar Stanojević, tamo našli svoje mesto pod suncem i uspevaju da daju svoj pečat. Njegov Peking opet plovi ka azijskoj Ligi šampiona.Promena kursa u novembru prošle godine i preuzimanje kormila Pekin

Daleki istok poslednjih desetak i više godina je pravi raj za srpske trenere, posebno Kina. Mnogi su, pa i Aleksandar Stanojević, tamo našli svoje mesto pod suncem i uspevaju da daju svoj pečat. Njegov Peking opet plovi ka azijskoj Ligi šampiona.
Promena kursa u novembru prošle godine i preuzimanje kormila Peking Guana pokazala se pravim potezom. Trenutno su treći na tabeli iza Lipijevog Gvangžu Evergrandea i Šandonga koji vodi Radomir Antić.
- Najveća prednost kineske lige je što je dosta izjednačena i što ima dosta kvalitetnih trenera i stranih igrača. Lipijeva ekipa je odskočila ne samo u Kini, već je na pragu osvajanja Lige šampiona Azije. Nadmetanje sa vrhunskim trenerima, odlični uslovi za rad su neprocenjivo iskustvo za mene. Mislim da smo Kinezi i mi slično vaspitavani i u sličnom režimu živeli, tako da u potpunosti razumemo način funkcionisanja ovde. Meni su otvorili vrata prethodnici iz Srbije, nadam se da ću i ja nastaviti sa tim trendom - kaže Stanojević koji je ovog vikenda sa Pekingom osvojio bod protiv Liaoninga (1:1).
Partizan čiji je trener bio dve godine je nezaobilazna tema. Ali i srpski ligaški fudbal. Ne krije razočaranje trenutnom situacijom.

Lazar Marković je biser Srbije
Stanojević kaže da uvek treba verovati u mlade, ali da ne valja što se ne zadržavaju dugo u našim klubovima.
- Mladi igrači, kao što je Lazar Marković, moraju još mnogo da se dokazuju, a reprezentacija je ta koja stvara igrače. Jedno je sigurno, Marković je biser Srbije i njena budućnost - uveren je Stanojević.


- Pratim sva dešavanja u srpskom fudbalu, gledam sve utakmice Partizana, čak i ostale iz naše lige. Mislim da se ništa nije promenilo, sve ide istim tokom, što je poražavajuće. Čekam trenutak kada će se ulagati u fudbal i u struku, jedini spas fudbala u Srbiji. Što se tiče Partizana, iste priče, isti ljudi, isti problemi... Sve je retro, a retro je uvek u modi, dok ne postane demode! - poručuje trener Pekinga.
Teško mu je i zbog toga što reprezentacije Srbije neće biti na još jednom velikom takmičenju.
- Reprezentacija nikada nije imala rezultate i svi moraju da se pomire sa tim. Mnogo nelogičnosti ima oko reprezentacije. Podmlađujemo je, žrtvuje se naredno takmičenje, a onda se postavlja pitanje da li će selektor ostati. Ne vidim strategiju, ne vidim smisao. Ako vlada mišljenje da sada imamo talentovanu generaciju, a vidim i pozitivan stav reprezentativaca, zašto onda stati na pola puta? Mislim da Mihajlović treba da ide do kraja, mislim na drugi ciklus, pa će tek onda imati sva ta strategija smisla.
Stanojević ima još jednu želju, da pogleda teniski meč Novaka Đokovića dok je u Kini.
- Novak je planetarno popularan, vole ga i ovde u Kini. Gledao sam ga u Šangaju, kada je osvojio turnir prošle godine. Ovakvu priliku moram iskoristiti, uživo gledati Noleta je privilegija - poručio je Stanojević.


Izvor: sport-blic.rs