Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Srpski softveri odlaze u Kinu

Srpski softveri odlaze u Kinu


Kineska kompanija Šinguodu i firma Arsblu iz Beograda potpisale su sporazum o saradnji u proizvodnji 100.000 terminala za platne kartice. Potpisani sporazum vredan je 20 miliona dolara.

Kineska kompanija Šinguodu i firma Arsblu iz Beograda potpisale su sporazum o saradnji u proizvodnji 100.000 terminala za platne kartice. Potpisani sporazum vredan je 20 miliona dolara. Time će biti otvorena vrata srpskim proizvođačima softvera na veliko kinesko tržište, ali i zajednički nastup na drugim tržištima, saopštila je Privredna komora Beograda gde je potpisan sporazum.

Kako je navedeno, kompanija Šinguodu je po veličini šesti u svetu proizvođač POS terminala za prihvat platnih kartica. 

"Iako je u pitanju saradnja Davida i Golijata jer je kineska kompanija Šinguodu kao proizvođač POS terminala za prihvat platnih kartica šesta u svetu u toj oblasti ono što nudi srpska kompanija koja zapošljava 45 inženjera pođednako je važno jer su u pitanju softvreska rešenja u kartičarstvu i elktronskom plaćanju", piše u saopštenju. 

"Srpska pamet i kineska tehnologija udružiće se u proizvodnji 100.000 terminala za platne kartice sa srpskim softverom koji će se u naredne tri godine prodavati u Evropi, pre svega na tržištima bivše Jugoslavije, ali i u Aziji i Africi", rekla je direktorka kompanije Šinguodu Zania Čang. 

Direktor firme Arsblu Slobodan Paunović je najavio da će prvi zajednički posao sa kineskim partnerom biti isporuka terminala za Lutriju Nigerije. 

Saradnja srpske i kineske kompanije dogovorena je juče na Beogradskim investicionim danima gde je bilo više od 300 investitora iz 20 zemalja.

 

Izvor: b92.net