Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Srpska trojka predvodi Peking

Srpska trojka predvodi Peking


Nekadašnji trener Partizana i kineskog Dalijen Arbina od subote i zvanično vodi kineskog prvoligaša Peking Guan. U glavnom gradu Kine našli su se i treneri Slobodan Kuljanin i Goran Pandurović, koji će Stanojeviću pomoći u vođenju Pekinga, ali i raditi na obrazovanju podmladka kluba. Generalni direktor k

Nekadašnji trener Partizana i kineskog Dalijen Arbina od subote i zvanično vodi kineskog prvoligaša Peking Guan. U glavnom gradu Kine našli su se i treneri Slobodan Kuljanin i Goran Pandurović, koji će Stanojeviću pomoći u vođenju Pekinga, ali i raditi na obrazovanju podmladka kluba.

Generalni direktor kluba Gao Čao pri predstavljanju srpskog stručnjaka istakao je da će novi trener svakako imati veliki pritisak, ali da će uživati i podršku kluba.

„FK Peking Guan odlučio je da potpiše trogodišnji ugovor sa Aleksandrom Stanojevićem, koji će biti glavni trener kluba. Takođe, zajedno sa gospodinom Stanojevićem u Guanu su došli i treneri Slobodan Kuljanin i Goran Pandurović. Stanojević je ranije vodio fudbalski klub Partizan, sa kojim je bio prvak Srbije. Od 2012. Stanojević je bio glavni trener Dalijen Arbina, sa kojim je na kraju sezovne osvojio je peto mesto u kineskoj Super ligi. Treneri Kuljanin i Pandurović sarađivali su ranije sa Stanojevićem u Srbiji", istakao je Gao Čao.

Stanojević se zahvalio na dobrodošlici, ali i najavio svoja očekivanja od kluba.

- Zahvaljujem se na dobrodošlici. Znam u kakav sam klub došao. To je klub, koji ima najbolje navijače u Kini i znam šta je pritisak velikog kluba, jer sam imao prilike da radim u velikom klubu i da osvajam trofeje i znam kako se to radi. Bio mi je izazov da dođem u takav klub", rekao je Stanojević.

Stanojević je nakon velikog uspeha na kraju sezone napustio kineskog prvoligaša Dalijen Arbin, otišao u Srbiju, odakle se u Kinu vratio kao trener Peking Guana.

„Poznato je da su bila dešavanja oko Arbina i Šidea. Nije sve bilo kristalno jasno, a kod mene kad nešto nije kristalno jasno odlučim da ne budem tamo. Tada nisam ni imao ponudu Pekinga", objasnio je Stanojević.

Stanojević je sa Pekingom potpisao trogodišnji ugovor, ali ni srpski trener ni generalni direktor kluba nisu želeli da otriju detalje ugovora.

„Prvi period je godinu dana, a ako se postignu odgovarajući rezultati ugovor će biti automatski produžen na još dve godine", rekao je Gao Čao.

On je dodao da trener Peking Guana uvek ima pritisak, ali da je prvenstveno važno da zna šta navijači očekuju od kluba.

- Odlučili smo se za Stanojevića, pošto prvenstveno tražimo da trener dobro poznaje kineski fudbal, kao i da gaji igru, koja odgovara ekipi. Stanojević je, uz to, i najmlađi trener našeg kluba. Smatram da će nam upravo zato doneti pozitivne promene i entuzijazam. Očekujem da pod njegovim vođstvom naš tim, naš klub postignu uspeh. On je već imao priliku da se upozna sa timom, i sazna da i igrači očekuju mnogo od njega u ovoj sezoni. A imaće svu podršku rukovodstva kluba – istakao je generalni director Pekin Guana.

Zbog dolaska novog trenera igrači Peking Guana su morali da prekinu odmor i zajedno sa novim stratezima već su otpočeli pripreme u južnoj kineskoj provinciji Hajnan.

Izvor: serbian.cri.cn