Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Srpkinja u ulozi kineske princeze


Premijerom Pučinijeve opere Turandot u kineskom gradu Makao otvoren je trideseti internacionalni festival, a naslovnu ulogu kineske princeze Turandot tumačila je srpska operska diva Dragana Radaković. Jubilarni trideseti Makao internacionalni festival ove godine je počeo premijerom Pučinijeve opere Turandot u re

Premijerom Pučinijeve opere Turandot u kineskom gradu Makao otvoren je trideseti internacionalni festival, a naslovnu ulogu kineske princeze Turandot tumačila je srpska operska diva Dragana Radaković. Jubilarni trideseti Makao internacionalni festival ove godine je počeo premijerom Pučinijeve opere Turandot u režiji Đankarla del Monaka, čuvenog italijanskog operskog reditelja, dok je operom dirigovao jedan od najpoznatijih kineskih dirigenata Lu Dža.

Dragana Radaković u ulozi kineske princeze TurandotPremijera je održana 1. oktobra i već do sada je doživela tri reprize. Opera Turandot verovatno je najpopularnija zapadna opera kod Kineza, jer je kompletna radnja smeštena upravo u Kini. Naslovna uloga kineske princeze Turandot, poverena je srpskoj operskoj divi Dragani Radaković. Slobodno se može reći da je Dragana Radaković sa ulogom princeze Turandot osvojila svet, jer je ovu ulogu igrala gotovo na svim kontinentima. A činjenica da je srpska diva provodila i po pun sat slikajući se sa publikom koja ju je čekala u redovima posle svakog igranja govori o njenom uspehu na drugom kontinentu.

Dragana Radaković pored toga što se bavi pevanjem, radi i kao profesor na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu.

 

Izvor: blic.rs