Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Sredoje Nović: Forum ministara kulture je izuezetan događaj za sve zemlje učesnice

Sredoje Nović: Forum ministara kulture je izuezetan događaj za sve zemlje učesnice


Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Sredoje Nović ovih dana boravi u Pekingu, gde se juče sastao sa kineskim ministrom kulture Cai Vuom. Ministar Nović je pozvao kineskog kolegu da poseti Bosnu i Hercegovinu, gde bi bili nastavljeni razgovori o implementaciji sporazuma o saradnji koji već postoje izmeđ

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Sredoje Nović ovih dana boravi u Pekingu, gde se juče sastao sa kineskim ministrom kulture Cai Vuom. Ministar Nović je pozvao kineskog kolegu da poseti Bosnu i Hercegovinu, gde bi bili nastavljeni razgovori o implementaciji sporazuma o saradnji koji već postoje između BiH i Kine. O Forumu ministara kulture Sredoje Nović je rekao:

Ja mislim da je ovo jedan izuzetan događaj koji je značajan ne samo za moju zemlju nego i za Kinu i za sve zemlje koje su bile sudionici ovog velikog događaja. Kina šalje snažnu poruku zemljama centralne i istočne Evrope da ih, prije svega, nije zaboravila, kao jedna velika zemlja, a sa druge strane Kina želi da bude više prisutna u zemljama centralne i jugoistočne Evrope.

Nedavno je istekao Ugovor o saradnji BiH i Kine u oblasti kulture i započet je proces produženja ugovora o saradnji u oblasti kulture i sporazum o obrazovanju, jer jedno bez drugog ne ide, rekao je ministar Nović i dodao:

U Istočnom Sarajevu, na Filozofskom fakultetu, otvorena je Katedra za kineski jezik, to je jedan od najkrupnijih poteza koji je napravljen poslednjih godina i mislim da će to dati novi podstrek za saradnju između naše dvije zemlje.

Izvor: serbian.cri.cn