Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Srbija traži kredit od 850 miliona evra


Ministar finansija i privrede Mladjan Dinkić sastao se u ponedeljak sa potpredsednikom kineske Eksim banke Liu Liange, od kojeg je, u ime Vlade Srbije, zatražio dugoročni kredit po veoma povoljnim uslovima u iznosu do 850 miliona evra za izgradnju autoputeva u Srbiji. Ministarstvo finansija je saopštilo da bi kr

Ministar finansija i privrede Mladjan Dinkić sastao se u ponedeljak sa potpredsednikom kineske Eksim banke Liu Liange, od kojeg je, u ime Vlade Srbije, zatražio dugoročni kredit po veoma povoljnim uslovima u iznosu do 850 miliona evra za izgradnju autoputeva u Srbiji.

Ministarstvo finansija je saopštilo da bi kredit bio upotrebljen za izgradnju deonica autoputa Obrenovac - Ljig na koridoru 11 i autoputa Pojate- Preljina čime bi se ubrzala izgradnja autoputa Beograd - Čačak i strateškog trougla autoputeva u centralnoj Srbiji.

U saopštenju se navodi da bi, ukoliko dogovor bude postignut, ugovor sa bankom i izvodjačima radova bio potpisan do kraja godine, a radovi bi počeli 2013. godine.

Ukazujući da je Vlada Srbije zadovoljna dosadašnjim tokom radova na izgradnji mosta Zemun-Borča koji grade kineske kompanije, Dinkić je naglasio da bi izgradnja autoputeva, koju bi finansirala Eksim banka, bila značajna za veliki broj žitelja Srbije, ali za privredni razvoj i drugih regiona kroz koje će prolaziti.

Predstavnici kineske Eksim banke su istakli da je Srbija jedini strateški partner Kine u centralnoj i istočnoj Evropi i da su zadovoljni dosadašnjom saradnjom Kine i Srbije, piše u saopštenju Ministarstva finansija.

Izvor: serbian.cri.cn