Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Srbija se predstavlja tur-operatorima iz Kine

Srbija se predstavlja tur-operatorima iz Kine


Turistička Organizacija Srbije (TOS) organizovala je studijsko putovanje po Srbiji grupi novinara i tur-operatera iz Narodne Republike Kine koji su na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sleteli prvim letom "Katar ervejza". U sklopu promocije turizma Srbije na tržištu najmnogoljudije zemlje na svetu i druge najve

Turistička Organizacija Srbije (TOS) organizovala je studijsko putovanje po Srbiji grupi novinara i tur-operatera iz Narodne Republike Kine koji su na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sleteli prvim letom "Katar ervejza".

U sklopu promocije turizma Srbije na tržištu najmnogoljudije zemlje na svetu i druge najveće nacionalne privrede, TOS je organizovao da se među putnicima prvog leta na relaciji Doha-Beograd nađu i predstavnici sedam medijskih kuća i osam tur-operatera iz Kine.


Tokom posete Srbiji gosti će imati priliku da posete najznačajnije turističke destinacije u Srbiji.
U okviru promocije turističkih potencijala naše zemlje na najvećem međunarodnom sajmu turizma u Aziji-CITM, održanom u Ssangaju prošle nedelje, TOS je promovisao i novouspostavljen direktan let Katar ervejza za Beograd iz Dohe, kao odličnu avionsku vezu za sve destinacije u Aziji.
Letovi će biti organizovani tri puta nedeljno za Beograd iz glavnog grada Katara, Dohe, što je za Srbiju još jedna velika prednost za posetioce koji dolaze sa Dalekog istoka.
TOS je ranije saopštio da je broj turista iz Kine u Srbiji porastao je za 37 odsto u periodu od januara do avgusta, a stanovnici ove daleke Azijske zemlje ostvarili su 8.574 noćenja i u proseku se zadržavali 2,7 dana.


U prvoj polovini oktobra je u Srbiju stigla i prva zvanična grupa turista iz NR Kine u Srbiju, među kojima su najpoznatiji turistički agenti da bi sa kolegama iz Srbije kreirati i prodavati turističke aranžmane.
Kina je na putu da postane zemlja sa najvećim brojem turista koji idu u inostranstvo, saopštile su u Pekingu nacionalne turističke vlasti.
Tokom 2011. je 70 miliona kineskih turista posetilo organizovano strane zemlje , kao i Hongkong, Makao i Tajvan, preneo je ranije ove godine Kineski međunarodni radio (KRI).
Kina je zemlja sa preko 1,3 miliarde stanovnika i ima drugu po veličini privredu u svetu, posle Sjedinjenih Američkih Država. Ukupan domaći proizvod (BDP), NR Kine, meren paritetom kupovne moći (PPP, po tržišnim cenama), je u 2011. procenjen na 11,3 biliona dolara ili 8.382, dolara u proseku po stanovniku.

Izvor: blic.rs