Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Srbija i Hrvatska jačaju suradnju na međunarodnom poljoprivrednom tržištu

NOVI SAD, Srbija, 19. svibnja (Xinhua) -- Hrvatska i Srbija će ojačati poljoprivrednu suradnju u nastojanjima da ojačaju svoju konkurentnost na međunaordnom tržištu, naveli su viši dužnosnici obiju zemalja u subotu. ''Suradnja između Hrvatske i nekadašnjih jugoslavenskih zemalj je od velike važnosti, jer
Srbija i Hrvatska jačaju suradnju na međunarodnom poljoprivrednom tržištu
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

NOVI SAD, Srbija, 19. svibnja (Xinhua) -- Hrvatska i Srbija će ojačati poljoprivrednu suradnju u nastojanjima da ojačaju svoju konkurentnost na međunaordnom tržištu, naveli su viši dužnosnici obiju zemalja u subotu.

''Suradnja između Hrvatske i nekadašnjih jugoslavenskih zemalj je od velike važnosti, jer jedino zajedno možemo biti vidljivi'' na kineskom i međunarodnom tržištu, izjavio je za Xinhuu Željko Sertić, predsjednik srpske Gospodarske komore, prilikom poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

Trenutno smo u procesu susreta na različitim razinama i raspravljamo kako stvoriti konzorcij,'' istaknuo je Sertić. ''To je budućnost ove regije.''

Njegov hrvatski kolega, Nadan Vidošević, iznio je slično mišljenje ističući da se sve balkanske zemlje nisu uspjele nositi s ''dramatičnim promjenama'' u poljoprivrednoj industriji posljednjih 25 godina.

Predstavljajući veliki projekt ekonomskog razvoja i suradnje između istočne Azije i EU u narednom desetljeću, istaknuo je da će balkanske zemlje morati jače surađivati u budućnosti jer će u protivnom postati neprimjetne.

80. Međunarodni poljoprivredni sajam otvoren je u subotu u Novom Sadu i na njemu sudjeluje preko 1 500 izlagača iz više od 60 zemalja svijeta.

Kao jedan od deset najvećih svjetskih sajmova, novosadski je postao velika platform za suradnju po pitanju poljoprivrede i proizvodnje hrane te mjesto susreta najvažnijih kompanija i udruga diljem Europe.

Izvor: croatian.cri.cn