Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da je Srbija dobila neophodne sertifikate za izvoz jagnjetine i govedine u Kinu. Dogovor o saradnji potpisali su zvaničnici Kine i Srbije 2015. godine, što je omogućilo, naglasio je on, da se usaglase procedure kako meso na kvalitetan način može da se
Srbija dobila sertifikate, sad je na državi i poljoprivrednicima da iskoriste priliku
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da je Srbija dobila neophodne sertifikate za izvoz jagnjetine i govedine u Kinu. Dogovor o saradnji potpisali su zvaničnici Kine i Srbije 2015. godine, što je omogućilo, naglasio je on, da se usaglase procedure kako meso na kvalitetan način može da se plasira na prostor Kine.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović- Na ovaj način smo otvorili mogućnosti za naše proizvođače i prerađivače da u neograničenim količinama izvoze goveđe i jagnjeće meso u Kinu - rekao je ministar gostujući na TV Pink.

Srbija u ovom momentu, nastavlja on, nema dovoljno jaganjaca i ovaca, ali da je važno da je otvoreno tržište za plasman, te da je na poljoprivrednicima i državi da se iskoristi ta mogućnost.

On je podsetio da pre 10 godina, kada je Srbija potpisala sporazum sa Rusijiom o slobodnoj trgovini, nismo imali voćnjake, ali smo imali tržište i mogućnosti za plasman. Sada je ta slika promenjena i svake godine raste izvoz voća.

Ministar je ukazao da danas u poljoprivredi ima više problema, a jedan je neadekvatno korištenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, te da je ministarstvo uspelo da natera lokalne samouprave da daju zemljište u zakup.

- Ove godine 120.000 hektara nove zemlje ubacili smo u sistem. Ideja nam je da još toliko idemo naredne godine. Na taj način smo povećali prihod u državnom budžetu za 25 miliona evra. Sva ta sredstva se posle vraćaju u poljoprivredu - rekao je Nedimović.

Ministar je ukazao i da se u Srbiji mora više raditi na razvoju prerađivačke industrije, jer se na taj način proizvođačima povećava mogućnost za plasman robe, a i u tom sektoru je najveća zarada.

- Voće i povrće iz Srbije uglavnom se izvozi u Evropsku uniju, nastavlja on, tu se prerađuje te privrednici iz EU ubiraju najveći 'kajmak'. Ideja je da taj najveći prihodostane u Srbiji - istakao je Nedimović.

 

Izvor: blic.rs