Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Sporazum o spoljnotrgovinskoj saradnji Srbije i Kine


BEOGRAD, Predstavnici jedne od najpoznatijih biznis platformi u južnoj Evropi i Srbiji „Belmaks Centar Beograd“ i Vlade kineske provincije Džejang (Zheijang) potpisaće danas sporazum o spoljnotrgovinskoj saradnji. Na ovaj način biće formirana prekookeanska platforma za inostrane ekonomske odnose i tr

BEOGRAD,

Predstavnici jedne od najpoznatijih biznis platformi u južnoj Evropi i Srbiji „Belmaks Centar Beograd“ i Vlade kineske provincije Džejang (Zheijang) potpisaće danas sporazum o spoljnotrgovinskoj saradnji.

Na ovaj način biće formirana prekookeanska platforma za inostrane ekonomske odnose i trgovinu Džejang provincije u Srbiji i prva kancelarija te vrste autorizovana u Evropi, saopštio je Belmaks centar Beograd.

Ta provincija ima 55 miliona stanovnika i više od tri miliona kompanija i preduzeća.

Tom prilikom biće predstavljen koncept pod nazivom „Čajna order“ (China Order) koji će obezbjediti povoljne uslove za povezivanje srpskih i kineskih kompanija, unaprijediti uvoz iz Kine ka Srbiji i izvoz iz Srbije ka Kini, podići na viši nivo internet trgovinu i otvoriti mogućnost za pružanje finansijske podrške od strane kineskih partnera domaćoj privredi.

Ceremonija će biti organizovana u Belmaks centru Beogradu i prisutnima će se obratiti, kako je najavljeno, potpredsjednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ambasador Kine u Srbiji Li Mančang (Manćang), predstavnik delegacije Džejang provincije iz Kine Čen Ðen (Chen Jian), potpredsjednik Privredne komore Srbije Vladan Atanasijević, Sanja Vasić iz Privredne komore Beograda i vlasnik Belmaks centra Džu Hajing Reagon (Zhou Haiying).

Belmaks centar Beograd je multinacionalni poslovni kompleks, najpopularniji centar trgovine između Kine i Srbije u Srbiji, koji je u međuvremenu naseljen kompanijama iz Francuske, Turske, Italije, Indije, Bugarske, Švajcarske i srpskim lokalnim preduzećima.

Više od 100 kompanija iz oblasti tekstila, obuće, sanitarne opreme, namještaja, osvjetljenja, kancelarijskog materijala, poklona, pokućstva.

Rad centra zasniva se na veleprodajnim proizvođačima i ekskluzivnim distributerima brendova, koji obavljaju posao u svojim prodajnim prostorima i kancelarijama.

Oni služe kao maloprodajna mreža širom srpskog tržišta, kao i dijela susjednih zemalja.

Izvor: capital.ba, tanjug