Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Spektakularna turistička promocija Bara u Kini!

Spektakularna turistička promocija Bara u Kini!


U delegaciji koja je u službenoj posjeti Narodnoj Republici Kini boravila od 08 – 12. juna, a koju je predvodio predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić, bili su i predstavnici Turističke organizacije Bar koji su na ovom, za naše turističke poslenike još uvijek nepoznatom emitivnom trži

U delegaciji koja je u službenoj posjeti Narodnoj Republici Kini boravila od 08 – 12. juna, a koju je predvodio predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić, bili su i predstavnici Turističke organizacije Bar koji su na ovom, za naše turističke poslenike još uvijek nepoznatom emitivnom tržištu predstavili kapacitete i ponudu barske rivijere. Prezentacijom turističke ponude Crne Gore u kineskom gradu Ningbou otvorena je konferencija o saradnji i razmjeni iz oblasti turizma, u sklopu postojećeg projekta saradnje zemalja Centralne i Istočne Evrope i NR Kine (16+1) u kojem učestvuje i Crna Gora.

 

Turistička promocija Bara u Kini

 

Turistička konferencija je okupila brojne zvanične delegacije zemalja Centralne i Istočne Evrope, predstavnike Vlada, diplomatskog kora, medija, te najznačajnije turoperatore iz grada Ningboa i kineske provincije Zeijang.

“Turističku konferenciju je otvorila pomoćnik direktora NTOCG Maja Liješević, a prvu, izuzetno posjećenu prezentaciju imali su NTOCG i TO Bar. Kompletnu ponudu barske rivijere i sve ljepote barskih obala TO Bar je prezentovala na LED ekranu izuzetno velikih dimenzija-30m x 5m, a svoje oduševljenje viđenim ljepotama posjetioci su na kraju iskazali burnim aplauzom”, rekla je direktorica TO Bar Neda Ivanović.

Prema njenim riječima, Vlada grada Ningboa je na ovoj konferenciji promovisala značajne finansijske podsticajne mjere za turističke kompanije iz Centralne i Istočne Evrope koje budu najuspješnije u dovođenju turista sa kineskog tržišta, a kriterijumi za dobijanje sredstava iz podsticajnih mjera su dostupni na sajtu TO Bar i NTO Crne Gore.

“Otvaranjem direktne avio-linije sa Kinom znatno bi se povećao broj turista sa tržišta iz kojeg godišnje oko 100 miliona turista putuje u inostranstvo. Osim Crne Gore, svoju ponudu su predstavile i turističke organizacije Albanije, BIH, Bugarske, Hrvatske, Češke, Estonije, Mađarske, Letonije, Litvanije, Makedonije, Poljske, Rumunije, Srbije, Slovačke i Slovenije”, navela je Ivanović.

Nakon prezentacije održana je i poslovna radionica sa najznačajnijim turoperatorima iz Zeijang provincije, među kojima su bili “Spring International”, “Johnson International Travel Agency”, ”Zheijan”, “China Comfort Travel”, “Hong Thai Travel”… a radionici su prisustvovali i predstavnici turističkih kompanija “CITS”, “CYTS”, “Zhenguan Overseas” i “Zheijang Faiyang International”. Događaj su pratili izvještači kineskih medija “Ningbo City TV”, “China Tourism Newspaper”, “Shanghai Daily”, “Voice of Zheijang”, “Zheijang TV”, “CCTV”, što su predstavnici NTO CG takođe iskoristili za promociju Crne Gore na kineskom tržištu.

“Dogovoreno je da ovaj Forum bude tradicionalan i da se svake godine održava u Ningbou, kako bi se učvrstilo prijateljstvo i intenzivirala saradnja u oblasti turizma, trgovine i ekonomske saradnje. Brojni kontakti su ostvareni i sa zemljama koje su učestvovale na Forumu u Ningbou, pa je tako predsjednik Opštine dr Zoran Srzentić dogovorio saradnju sa predsjednicima Opština Maribor i Bitolj. Posebno ističemo besprekornu organizaciju svih sastanaka i prezentacija, izuzetno gostoprimstvo kineskih domaćina i želju za saradnjom na svim poljima”, zaključila je Ivanović.

Izvor: jedro.me