Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Socijalisti sa delegacijom KP Kine

Socijalisti sa delegacijom KP Kine


Socijalistička partija Srbije sastala se sa delegacijom kineske Komunističke partije, kako bi se upoznala sa ključnim smernicama unutrašnje politike Kine i ojačala saradnju dveju zemalja. Na sastanku Socijalističke partije Srbije sa delegacijom stručnjaka Komunističke partije Kine dogovoreno je da se nastavi

Socijalistička partija Srbije sastala se sa delegacijom kineske Komunističke partije, kako bi se upoznala sa ključnim smernicama unutrašnje politike Kine i ojačala saradnju dveju zemalja.

Na sastanku Socijalističke partije Srbije sa delegacijom stručnjaka Komunističke partije Kine dogovoreno je da se nastavi sa jačanjem mostova saradnje i prijateljstva između dve zemlje, kao i da se u redovnim susretima razmenjuju iskustva i znanja, navodi SPS.

Cilj sastanka je bilo upoznavanje sa ključnim smernicama unutrašnje politike Kine nakon nedavno održanog 18. Kongresa Komunističke partije Kine i izbora novog rukovodstva, kao i dogovor o unapređenju saradnje između dveju partija.

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Dijana Vukomanović je istakla da prijateljski odnos između SPS-a i KP Kine, kao i između dve zemlje i naroda, a zajedno s tim jača saradnja i partnerstvo u mnogim oblastima, a naročito u ekonomiji.

Šef kineske delegacije, generalni direktor Kancelarije za civilizaciju Komunističke partije Čen Ruifeng, detaljno je predstavio pet ključnih stubova razvoja Kine u ovoj deceniji, koji će imati za cilj nastavak reformi u oblasti ekonomije, politike, kulture, društva kao i etničkih odnosa.

Kineski model razvoja društva treba što više da unapredi kvalitet i standard života najširih slojeva stanovništva, kako bi svi slojevi kineskog društva osetili pozitivne posledice ekonomskog rasta Kine, na temeljima modernih naučnih saznanja, navodi se u saopštenju.

Izvor: rts.rs