Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Slovensko veleposlanstvo u Kini održava prijem povodm Dana državnosti

Slovensko veleposlanstvo u Kini održava prijem povodm Dana državnosti


PEKING, 24. lipnja (CRI) -- Veleposlanstvo Republike Slovenije je 25. ljpnja u Pekingu održalo svečani prijem povodom Dana državnosti. Prijemu su predsjedavli slovenska veleposlanica Marija Adanja i vojni ataše Zdenko Udovič. Događaju su prisustvovali Wang Chao, zamjenik ministra vanjskih poslova, dužnosnici vel

PEKING, 24. lipnja (CRI) -- Veleposlanstvo Republike Slovenije je 25. ljpnja u Pekingu održalo svečani prijem povodom Dana državnosti. Prijemu su predsjedavli slovenska veleposlanica Marija Adanja i vojni ataše Zdenko Udovič. Događaju su prisustvovali Wang Chao, zamjenik ministra vanjskih poslova, dužnosnici veleposlanstava iz regije, poduzetnici dvije zemlje, predstavici medija te Slovenci u Kini.

- ''Ovo je 23. rođendan naše zemlje Slovenije i vrlo smo veseli što možemo ovdje obilježavati ovaj dan u Kini s našim sunarodnjacima, kineskim prijateljima i prijateljima iz drugih zemalja. '' - rekla je veleposlanica Adanja u pozdravnom govoru.

U govoru, veleposlanica Adanja je također istaknula da iako je udaljenost između Slovenije i Kine velika, to uopće ne stvara prepreke za uzajamno razumijevanje dvaju naroda i suradnju dvije zemlje. - '' već smo izgradili uzajamno povjerenje koje je na visokoj razini te izvrsne bilateralne odnose temeljne na uzajamnom poštivanju i otvorenom razgovoru. Ovo smo već sve pokazali u redovitom razmjenama između Slovenije i Kine. A prisustovanje slovenskih poduzetnika ovdje je također dokaz za dobre trgovinske i gospodarske suradnje dviju zemalja.'' - naglasila je.

Veleposlanica Adanja zahvalila se kineskim prijateljima i svim prisutnim gostima na njihovom prijateljstvu i podršci.

Izvor: croatian.cri.cn