Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Slovenski premijer se susreo s kineskim ministrom obrane

Slovenski premijer se susreo s kineskim ministrom obrane


LJUBLJANA 9. siječnja (Xinhua) - Slovenski premijer Janez Janša se u srijedu sastao s kineskim ministrom obrane Liang Guanglie koji boravi u posjetu Ljubljani. Tijekom sastanka, Janša je kazao da njegova zemlja smatra Kinu za partnera strateške suradnje i visoko cijeni suradnju s Kinom u oblasti vojske i obrane.

LJUBLJANA 9. siječnja (Xinhua) - Slovenski premijer Janez Janša se u srijedu sastao s kineskim ministrom obrane Liang Guanglie koji boravi u posjetu Ljubljani.

Tijekom sastanka, Janša je kazao da njegova zemlja smatra Kinu za partnera strateške suradnje i visoko cijeni suradnju s Kinom u oblasti vojske i obrane.

Dužnosnici su komentirali da Liangov posjet, prvi posjet jednog kineskog ministra obrane Sloveniji, ima povijesni značaj ne samo zbog promicanja suradnje između dviju strana u području obrane i vojske, već i zbog promicanja ukupnih odnosa između dviju zemalja.

Liang je rekao da je kineska vojska spremna povećati razmjene i poslovanje sa slovenskom stranom kako bi se suradnja vojnih veza uzdigla na novu razinu, i dan pozitivan doprinos sveobuhvatnom razvoju odnosa između dviju zemalja.

Liang je stigao u Ljubljanu u utorak u trodnevni službeni posjet. On je prvi kineski ministar obrane koji je posjetio Sloveniju od uspostave diplomatskih odnosa dviju zemalja prije 21 godinu.

Izvor: croatian.cri.cn