Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

SLOVENIJA: Svečani prijem povodm Dana državnosti NR Kine

SLOVENIJA: Svečani prijem povodm Dana državnosti NR Kine


Zhang Xianyi, kineski veleposlanik u Sloveniji, održao je 30. rujna u Ljubljani svečani prijem kako bi proslavio 64. godišnjicu od osnutka NR Kine zajedno s slovenskim čelnicima i predstavnicima iz raznih političkih i društvenih krugova. Kineski veleposlanik je izjavio kako je Kina u protekle 64 godine doživj

Zhang Xianyi, kineski veleposlanik u Sloveniji, održao je 30. rujna u Ljubljani svečani prijem kako bi proslavio 64. godišnjicu od osnutka NR Kine zajedno s slovenskim čelnicima i predstavnicima iz raznih političkih i društvenih krugova.

Kineski veleposlanik je izjavio kako je Kina u protekle 64 godine doživjela velike promjene te da se život njezina stanovništva uvelike poboljšao. Kina u ovom trenutku ima tendencije dobrog razvoja gospodarstva te će, prema riječima veleposlanika Zhanga, kineska vlada u središtu pažnje imati promjenu strukture i načina gospodarskog razvoja. Nije propustio ni spomenuti kako i stanovništvo Kine ulaže vlastite napore u ostvarivanje sna o stvaranju blagostanja u državi i narodnog prosperiteta u nadi da će na taj način doprinjeti i čovječanstvu općenito.

Zhang Xianyi je istaknuo kako Kinu i Sloveniju veže duboko prijateljstvo te kako su suradnja i zajednički interesi oduvijek bili od velike važnosti u bilateralnim odnosima. Dodao je kako su dvije zemlje prošle godine održavale dobru suradnju te ojačale uzajamno političko povjerenje.

- ''Vjerujemo kako će naša zajednička budućnost biti još bolja!'' - istaknuo je kineski veleposlanik u Sloveniji.

Izvor: croatian.cri.cn