Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Slovenija pozvana da izvozi poljoprivredne proizvode u Kinu


LJUBLJANA, 4. lipnja (Xinhua) -- Zamjenik kineskog ministra poljoprivrede Chen Xiaohua koji se nalazi u posjeti Sloveniji je pozvao tu zemlju da izvozi svoje poljoprivredne proizvode na kinesko tržište. Chen se u ponedjeljak sastao sa zamjenikom slovenskog premijera i ministrom poljoprivrede Dejanom Zidanom u Ljubl

LJUBLJANA, 4. lipnja (Xinhua) -- Zamjenik kineskog ministra poljoprivrede Chen Xiaohua koji se nalazi u posjeti Sloveniji je pozvao tu zemlju da izvozi svoje poljoprivredne proizvode na kinesko tržište. Chen se u ponedjeljak sastao sa zamjenikom slovenskog premijera i ministrom poljoprivrede Dejanom Zidanom u Ljubljani. Zidan je održao razgovore s Chenom i njegovom delegacijom o daljnjem izvozu ribe, peradi, svinjetine i meda u Kinu nakon što je kinesko tržište prije par tjedana otvoreno za slovenske mljekarske proizvode.

Kinesko tržište trenutno je otvoreno za proizvođače prehrambenih proizvoda kojima ne trebaju nikakve posebne dozvole, niti sporazumi o izvozu, npr. hmelj. No za proizvode životinjskog porijekla potrebna je dozvala, a Zidan je izjavio kako obje zemlje rade na tome da ubrzaju proceduru.

Chen je izrazio nadu da će se visoko kvalitetni kineski poljoprivredni proizvodi izvoziti u Sloveniju, no rekao je kako se prije toga moraju provesti dodatne analize slovenskog tržišta.

Ljubljanske mlekarne, Mlekarna Celeia, Pomurske mlekarne i Mlekarna Planika su početkom lipnja dobile odobrenje za registraciju kao izvoznici od strane kineskih vlasti, potvrdio je Chen.

Nakon razgovora s kineskom delegacijom Zidan je novinarima rekao da gospodarska suradnja između dviju zemalja stabilno raste, istaknuvši primjer izvoza slovenskog hmelja kao ovogodišnju uspješnu priču.

Izvor: croatian.cri.cn