Uvoz iz Kine
email adresa

09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Slovenija pozvana da izvozi poljoprivredne proizvode u Kinu

LJUBLJANA, 4. lipnja (Xinhua) -- Zamjenik kineskog ministra poljoprivrede Chen Xiaohua koji se nalazi u posjeti Sloveniji je pozvao tu zemlju da izvozi svoje poljoprivredne proizvode na kinesko tržište. Chen se u ponedjeljak sastao sa zamjenikom slovenskog premijera i ministrom poljoprivrede Dejanom Zidanom u Ljubl
Slovenija pozvana da izvozi poljoprivredne proizvode u Kinu
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.
Kategorija: Vesti iz arhive

Kinesko tržište trenutno je otvoreno za proizvođače prehrambenih proizvoda kojima ne trebaju nikakve posebne dozvole, niti sporazumi o izvozu, npr. hmelj. No za proizvode životinjskog porijekla potrebna je dozvala, a Zidan je izjavio kako obje zemlje rade na tome da ubrzaju proceduru.

Chen je izrazio nadu da će se visoko kvalitetni kineski poljoprivredni proizvodi izvoziti u Sloveniju, no rekao je kako se prije toga moraju provesti dodatne analize slovenskog tržišta.

Ljubljanske mlekarne, Mlekarna Celeia, Pomurske mlekarne i Mlekarna Planika su početkom lipnja dobile odobrenje za registraciju kao izvoznici od strane kineskih vlasti, potvrdio je Chen.

Nakon razgovora s kineskom delegacijom Zidan je novinarima rekao da gospodarska suradnja između dviju zemalja stabilno raste, istaknuvši primjer izvoza slovenskog hmelja kao ovogodišnju uspješnu priču.

Izvor: croatian.cri.cn