Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Slovenija odredila nova strateška tržišta u inostranstvu

Slovenija odredila nova strateška tržišta u inostranstvu


Slovenački komitet za strategiju međunarodne privredne saradnje, juče je održao sastanak na kojem je određeno da Azerbejdžan, Indija, Kazahstan, Kina, Rusija i Turska postanu strateška tržišta Slovenije u 2013. godini. Slovenački minstar za privredni razvoj i tehnologiju i predsednik Komiteta za strategiju

Slovenački komitet za strategiju međunarodne privredne saradnje, juče je održao sastanak na kojem je određeno da Azerbejdžan, Indija, Kazahstan, Kina, Rusija i Turska postanu strateška tržišta Slovenije u 2013. godini.

Slovenački minstar za privredni razvoj i tehnologiju i predsednik Komiteta za strategiju međunarodne privredne saradnje, Radovan Žerjav, posle sastanka izjavio je da Slovenija određuje odgovarajuće zemlje kao strateška tržišta, na osnovu sadašnje situacije i tendencije razvoja privrede, i političkih odnosa Slovenije i ovih zemalja.

Istovremeno, ministar inostranih poslova Slovenije, Karl Erjevec, podvukao je da ove zemlje poseduju veliki potencijal i interes za investiranje u Sloveniji.

Valda Slovenije je aprila ove godine formirala Komitet za strategiju međunarodne privredne saradnje. Čine ga dva ministara, predstavnik trgovinskog udruženja, asocijacije privrede i industrije i komora malog biznisa. Glavni zadatak komiteta je doprinos izvozu, proizvodnji i privlačenje stranih investicija.

Vlada Slovenije je od februara ove godine pozitivno regulisala diplomatsku politiku i ekonomska diplomatija je prioritetni sadržaj slovenačke vlade.

Izvor: serbian,cri,cn