Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Slovenački zvaničnik o unapredjenju poslovanja sa kinom

Slovenački zvaničnik o unapredjenju poslovanja sa kinom


Gradonačelnik Ptuja Stefan Celan, izjavio je za agenciju Sjinghua da je saradnja sa Kinom od velike važnosti i da joj Slovenija pridaje veliki značaj. ''Mi moramo pronaći investitore iz Kine'', rekao je on dodavši da je slovenačka luka Koper veoma dobra veza izmedju Evrope i Kine. Celin, koji je posetio Pekin

Gradonačelnik Ptuja Stefan Celan, izjavio je za agenciju Sjinghua da je saradnja sa Kinom od velike važnosti i da joj Slovenija pridaje veliki značaj.

''Mi moramo pronaći investitore iz Kine'', rekao je on dodavši da je slovenačka luka Koper veoma dobra veza izmedju Evrope i Kine.

Celin, koji je posetio Peking 2008., kaže da Ptuj ima nekoliko malih kompanija koje posluju u Kini, a da je sve više Kineza uključeno u društvo u Ptuju.

''Pre dvadeset godina nismo imali ni jednog Kineza u Ptuju,sada ih ima preko 600 koji žive ovde'', rekao je gradonačelnik.

Ovaj grad na 40 km od prestonice Ljubljane je najstariji grad u Sloveniji.

Pored svojih srednjevekovnih zdanja, grad je poznat i po proizvodnji vina.

Kina ima dobre odnose sa Slovenijom, nakon njenog uspostavljanja nezavisnosti u 1991.

Tokom posete Sloveniji u aprilu 2011. član Stalnog Komiteta Političkog biroa, Centralnog komiteta KP Kine,Li Čangčun je rekao slovenačkim liderima da kineska vlada ohrabruje preduzeća da investiraju u Sloveniji i saradjuju u oblastima kao što su železnice, luke i čista energija.

Kina takodje pozdravlja dolazak Slovenačkih kompanija da istražuju kinesko tržište i povećaju izvoz u Kinu, kako bi se unapredio ravnomerniji obim bilateralne razmene.

Izvor:serbian.cri.cn