Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Slovenački "Pipistrel" razmatra otvaranje fabrike aviona u Kini - Cilj prodaja hiljadu letelica kineskim kupcima


Slovenski proizvođač ultralakih aviona "Pipistrel" želi prodor na kinesko tržište aviona za civilno vazduhoplovstvo i razmišlja o otvaranju pogona u Kini, potvrdio je Ivo Boscarol, osnivač i većinski vlasnik kompanije koja je dobila tri sertifikata kojima joj se dopušta ulazak na veliko kinesko tržište svo

Slovenski proizvođač ultralakih aviona "Pipistrel" želi prodor na kinesko tržište aviona za civilno vazduhoplovstvo i razmišlja o otvaranju pogona u Kini, potvrdio je Ivo Boscarol, osnivač i većinski vlasnik kompanije koja je dobila tri sertifikata kojima joj se dopušta ulazak na veliko kinesko tržište svojim modelima, već afirmiranim u svetu.

Pipistrel želi prodor na kinesko tržište- U Kini leti 50 naših aviona, ali nam se dobijanjem sertifikata za tri naša modela široko otvaraju vrata na tržištu za sportske i civilne letelice - kazao je Boscarol, dodavši da bi u roku nekoliko godina broj njihovih aviona u Kini mogao narasti na hiljadu, pod uslovom da tamo postave novu fabriku.

- Već ove godine počinjemo s nekim postupcima u tom pravcu i razmišljamo o gradnji jednog do tri proizvodna pogona u Kini, a mogli bismo omogućiti i ulazak kineskog partnera u vlasništvo "Pipistrela" - kazao je Boscarol.

Svoj do sada najveći komercijalni uspeh na međunarodnom tržištu "Pipistrel" je postigao 2015. pobedom na međunarodnom tenderu za isporuku 194 školska aviona Indijskom ratnom vazduhoplovstvu, Indijskoj ratnoj mornarici i Nacionalnom programu kadeta, s opcijom moguće isporuke dodatnih 100 letelica nakon tri godine.

Posao za Indiju Boscarol je dobio u konkurenciji čak 11 renomiranih svetskih proizvođača lakih aviona.

Izvor: ekapija.com