Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Slikarski pohod Mire Mit na Kinu

Slikarski pohod Mire Mit na Kinu


Ugledna srpska slikarka Mirjana Mit širi sjajnu reputaciju i u Kini, gde je juče (16. aprila) u gradu Linjinu otvorena njena izložba u galeriji „Vogen Điju Đijao.” Ovo je, inače, prva samostalna izložba nekog srpskog slikara u provinciji Šandong.

Ugledna srpska slikarka Mirjana Mit širi sjajnu reputaciju i u Kini, gde je juče (16. aprila) u gradu Linjinu otvorena njena izložba u galeriji „Vogen Điju Đijao.”

Ovo je, inače, prva samostalna izložba nekog srpskog slikara u provinciji Šandong.

Nije lako izlagati u Kini i približiti Kinezima ukus evropskog savremenog slikarstva koje se po senzibilitetu i duhu potpuno razlikuje od evropskog umetničkog stila, rekla je naša slikarka posle izložbe, ne krijući sreću što su Kinezi prepoznali njene slike, koje su pune životne radosti.

Izložba pod nazivom „Igra sunca i vetra” veliča prirodu, njenu snagu i neuništivost. Na izloženim slikama preovlađuue svet nezaustavljene vegetacije, izobilja, drama trajanja i večnog rađanja života.

„Valerizacija je u skladu sa emocijama, što daje vezu sa tradicionalnim slikarstvom na papiru u tehnici tuševa u boji. Senzibilitet, tananost i istančana senzibilnost spojeni su sa savršenom veštinom slikanja što stvara snagu i uverava u perfektnost.”

Zbog velikog interesovanja, Mirjana Mit je dobila i poziv od kineskih zvaničnika za samostalnu izložbu u Galeriji „Hualang Njihao” u Đinanu, prestonici provincije Šandong.

Izvor: politika.rs