Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Sji Đinping se sastao sa Vukom Jeremićem

Sji Đinping se sastao sa Vukom Jeremićem


Generalni sekretar Centralnog komiteta KP Kine, Sji Đinping, juče se u Pekingu sastao sa predsedavajućim Generalnoj skupštini UN, Vukom Jeremićem. Sji Đinping je rekao da sve zemlje članice UN treba da insistiraju na principima Povelje UN i da ta organizacija na pravičan način obavlja svoje poslove. Kina ć

Generalni sekretar Centralnog komiteta KP Kine, Sji Đinping, juče se u Pekingu sastao sa predsedavajućim Generalnoj skupštini UN, Vukom Jeremićem.

Sji Đinping je rekao da sve zemlje članice UN treba da insistiraju na principima Povelje UN i da ta organizacija na pravičan način obavlja svoje poslove. Kina će i dalje jačati saradnju sa UN, kako bi doprinela svetskom miru i razvoju, naglasio je Sji Đinping.

Sji Đinping je rekao da je svetska situacija u 2012. godini bila uglavnom stabilna, ali su se pojavili različiti problemi i izazovi. On je podvukao da međunarodna zajednica treba pažljivo da razmisli o tome kako da u narednoj godini pojača saradnju i unapredi svetski mir i razvoj. Mir i razvoj se međusobno povezuju, jer se razvoj odnosi na interese naroda svih zemalja, podvukao je Sji Đinping.

Vuk Jeremić je izjavio da Kina igra konstruktivnu ulogu u međunarodnim poslovima, te da naročito podržava i čuva interese zemalja u razvoju. On je naglasio da UN visoko cene saradnju sa Kinom.

Po zavšetku susreta Jeremić je za Kineski međunarodni radio rekao da su glavne teme razgovora bile iz međunarodne politike, ali pre svega situacija u Siriji i na Bliskom istoku.

„S druge strane govorili smo o bilateralnim temama, pošto Kina sada prolazi kroz tranzicionu eru. Na ključne pozicije je došla nova generacija lidera i mislim da je ključnio da novo rukovodstvo Kine sa novim vlastima u Srbiji uspostavi najbolje moguće odnose, kakvi su bili i tokom prethodne vlade – rekao je Jeremić.

On je istakao da partnerstvo između Srbije i NR Kine treba da raste i razvija se u godinama, koje su pred nama.

Izvor: serbian.cri.cn