Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Sji Đinping: Kina i Srbija su strateški partneri

Sji Đinping: Kina i Srbija su strateški partneri


Kineski predsednik Sji Đinping tokom susreta sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem rekao je da je Srbija prvi strateški partner Kine u centralnoj i istočnoj Evropi i veliki prijatelj Kine u Evropi. Tokom susreta večeras u Pekingu dvojica lidera postigla su suštinsku saglasnost o produbljivanju strateški

Kineski predsednik Sji Đinping tokom susreta sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem rekao je da je Srbija prvi strateški partner Kine u centralnoj i istočnoj Evropi i veliki prijatelj Kine u Evropi.

Tokom susreta večeras u Pekingu dvojica lidera postigla su suštinsku saglasnost o produbljivanju strateških odnosa partnerstva i potpisali „Zajedničku izjavu između Kine i Srbije o produbljivanju strateških odnosa partnerstva".

„Kina ceni Srbiju zbog poštovanja društvenog uređenja NR Kine i insistiranja na politici o jednoj Kini. Takođe, Kina poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije", istakao je Sjitokom susreta.

Nikolić je izjavio da Srbija podržava napore Kine za zaštitu suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

On je izrazio nadu da će kroz ovu posetu, Srbija i Kina nastaviti da jačaju saradnju i otpočeti novo poglavlje bilateralnih odnosa. Srbija želi da zajedno sa Kinom unapredi razvoj odnosa između Kine i centralne i istočne Evrope.

Izvor: serbian.cri.cn