Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Siniša Mali sa ambasadorom Kine o poseti Pekingu

Siniša Mali sa ambasadorom Kine o poseti Pekingu


Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da će poseta Pekingu u oktobru biti prilika da sa prvim čovekom glavnog grada Kine razmotri oblike budućeg partnerstva dva grada, kao i projekte od zajednickog interesa. Mali je danas o predstojećoj poseti, koja će biti prva poseta gradonačelnika Beograd

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da će poseta Pekingu u oktobru biti prilika da sa prvim čovekom glavnog grada Kine razmotri oblike budućeg partnerstva dva grada, kao i projekte od zajednickog interesa. Mali je danas o predstojećoj poseti, koja će biti prva poseta gradonačelnika Beograda Kini, razgovarao sa ambasadorom Kine u Srbiji Li Mančangom, koji ga je informisao o koracima u procesu pripreme ceremonijalnog dela obeležavanja u Pekingu. Siniša Mali u razgovoru sa Li Mančangom

Mančang je takođe, Malom uručio poziv za učešće na drugom Forumu mladih političkih lidera Centralne i Istočne Evrope u svojstvu glavnog gosta.

Mali je na sastanku istakao da između glavnih gradova Srbije i Kine postoje posedne veze i izrazio zadovoljstvo što će krajem oktobra, na poziv gradonačelnika Pekinga Vang Anšuna, posetiti kinesku prestonicu.

- Ove godine navršava se 35 godina saradnje i ova značajna godišnjica će biti prilika da u Pekingu razmotrimo oblike budućeg partnerstva dva grada, kao i projekte od zajednickog interesa - istakao je Mali, a saopšteno je iz Gradske uprave.
On je naveo i da je namera da se saradnja podigne na viši nivo, koji odgovara dostignutom nivou saradnje između dve zemlje.

Mali je podsetio da Beograd i Peking imaju potpisan Sporazum o saradnji iz 1980. godine i da je pre pet godina kulturnim programom u Beogradu obeležena trideseta godišnjica potpisivanja.

 

Izvor: blic.rs