Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Si Đinpnig se sastao sa premijerom Rumunije Viktorom Pontom

Si Đinpnig se sastao sa premijerom Rumunije Viktorom Pontom


Kineski predsednik Si Đinping juče se u Pekingu sastao sa premijerom Rumunije Viktorom Pontom. Si je visoko ocenio bilateralnu saradnju i zahvalio na podršci Rumunije kineskim osnovnim interesima na međunarodnoj sceni. Kina će nastaviti da širi saradnju sa tom zemljom. Nedavno je obeležena 65. godišnjica uspost

Kineski predsednik Si Đinping juče se u Pekingu sastao sa premijerom Rumunije Viktorom Pontom. Si je visoko ocenio bilateralnu saradnju i zahvalio na podršci Rumunije kineskim osnovnim interesima na međunarodnoj sceni. Kina će nastaviti da širi saradnju sa tom zemljom. Nedavno je obeležena 65. godišnjica uspostavljanja diplomatskih odnosa i 10. godišnjica uspostavljanja svestrane prijateljske saradnje dve zemlje.

Si je, takođe, predočio situaciju u kojoj se nalazi kineska reforma, istakavši da su Kinezi uvereni u svoju mogućnost suočavanja sa svim izazovima i teškoćama, kako bi se održao trajni razvoj privrede i pružio pogon oporavku globalne ekonomije.

„Rumunija je kineski prijatelj u EU i važan partner u okviru saradnje sa zemljama centralne i istočne Evrope. Dve zemlje će realizovati sporazume, postignute tokom moje posete u martu, kako bi se izgradilo partnerstvo mira, razvoja, reforme i cvilizacije", naglasio je Si Đinping.

Ponta je izjavio da će Rumunija dalje podržavati kineske napore za zaštitu državnog suvereniteta i integriteta i proširiti razmenu u svim oblastima sa Kinom.

Izvor: serbian.cri.cn