Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Shen Zhifei se oprašta s hrvatskim političkim dužnosnicima prije kraja svog mandata

Shen Zhifei se oprašta s hrvatskim političkim dužnosnicima prije kraja svog mandata


Shen Zhifei, kineski veleposlanik u RH, prije svog odlaska s mandata ovih je dana posjetio i oprostio se od visokih hrvatskih političkih dužnosnika. Shen se tako susreo s predsjednikom i potpredsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom odnosno Nenadom Stazićem, prvom potpredsjednicom Vlade i ministricom vanjskih i eu

Shen Zhifei, kineski veleposlanik u RH, prije svog odlaska s mandata ovih je dana posjetio i oprostio se od visokih hrvatskih političkih dužnosnika. Shen se tako susreo s predsjednikom i potpredsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom odnosno Nenadom Stazićem, prvom potpredsjednicom Vlade i ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić, potpredsjednicom Vlade i ministricom socijalne politike i mladih Milankom Opačić, bivšim potpredsjednikom Vlade Domagojem Miloševićem te zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Kineski veleposlanik je naveo kako se, uz neprekidno produbljivanje strateškog partnerstva Kine i EU-a te razvoja suradničkog mehanizma Kine te zemalja Srednje i Istočne Europe, može očekivati širi prostor za razvoj odnosa Kine i Hrvatske. Kineski veleposlanik zahvalio se hrvatskoj vladi, saboru i drugim državnim odjelima zbog pružene podrške u poslu i životu. Istaknuo je kako i nakon kraja svog mandata i odlaska iz Hrvatske želi pratiti hrvatsko gospodarstvo i društveni razvoj. Srdačno je poželio nove rezultate i neprekidnu bilateralnu suradnju.

Hrvatska strana navela je kako je Kina jedna od zemalja koja je najranije priznala neovisnost Republike Hrvatske te da je iznimno ponosna na iskreno prijateljstvo s Kinom. Posljednjih godina bilateralni odnosi dobro su se razvijali što je usko vezano s pozitivnim utjecajem koji je imao veleposlanik Shen. Hrvatska vlada mu je zahvalila jer je ulagao velike napore za unapređivanje prijateljskih razmjena i suradnji dviju zemalja. Visoki dužnosnici pozdravili su se sa Shenom te ga pozvali da i u budućnosti posjećuje Hrvatsku.

Izvor: croatian.cri.cn