Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Shen Zhifei prisustvovao na novogodišnjem prijemu Udruge"Put Marka Pola"

Shen Zhifei prisustvovao na novogodišnjem prijemu Udruge"Put Marka Pola"


Kineski veleposlanik u Hrvatskoj Shen Zhifei 17. siječnja je sudjelovao na svečanosti povodom proslave Blagdana proljeća u organizaciji Udruge prijateljstva "Put Marka Pola". Na druženju su prisustvovali bivši hrvatski predsjednik Stjepen Mesić, ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, zagrebački graonačelni

Kineski veleposlanik u Hrvatskoj Shen Zhifei 17. siječnja je sudjelovao na svečanosti povodom proslave Blagdana proljeća u organizaciji Udruge prijateljstva "Put Marka Pola". Na druženju su prisustvovali bivši hrvatski predsjednik Stjepen Mesić, ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, zagrebački graonačelnik Milan Bandić, viši državni službenici, prijateljske osobe iz raznih krugova, članovi udruge u Crnoj Gori, svi članovi kineskog veleposlanstva u Hrvatskoj.

U govoru je Shen Zhifei pohvalio Udrugu "Put Marka Pola" na organizaciji novogodišnjeg prijema i uputio gostima poruku uoči Blagdana proljeća. On je rekao da Zmaj predstavlja snaga i mudrost u kineskoj kulturi, svi Kinezi su ponosni potomci Zmaja. Povodom godine Zmaja, Kina i Hrvatska će obilježiti 20. obljetncu uspostave diplomatskih odnosa, vjerujući da će dvije zemlje u skladu duha i snage Zmaja povećati suradnju i prijateljstvo, kako bi unaprijedili odnose dvaju zemalja na veći razvoj, naglasio je veleposlanik Shen.

Mesić i Pusić su odvojno poželjeli kineskom narodu sreću u godini Zmaja, nadajući se da će dvije zemlje pojačati ekonomskotrgovinsku i druge suradnje, na dobrobit naroda dvaju zemalja.

Shen Zhifei je pristao na intervju Hrvatske radio televizije i drugih medija.

Izvor:croatian.cri.cn