Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Shen Zhifei priredio prijem povodom 63. godišnjice osnivanja NR Kine

Shen Zhifei priredio prijem povodom 63. godišnjice osnivanja NR Kine


Kineski veleposlanik u Hrvatskoj Shen Zhifei je uvečer 24. rujna priredio prijam povodom proslave 63. godišnjice osnivanja NR Kine. V.d. predsjednika Hrvatskog sabora Josip Leko, potpredsjednici Sabora Nenad Stazić i Željko Reiner, Hrvatski ministar obrane Ante Kotromanović, ministar poduzetništva i obrta Gorda

Prijem povodom Dana republikeKineski veleposlanik u Hrvatskoj Shen Zhifei je uvečer 24. rujna priredio prijam povodom proslave 63. godišnjice osnivanja NR Kine. V.d. predsjednika Hrvatskog sabora Josip Leko, potpredsjednici Sabora Nenad Stazić i Željko Reiner, Hrvatski ministar obrane Ante Kotromanović, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, načelnik Glavnog stožera Drago Lovrić Hrvatske vojske i predstavnici iz različitih krugova ukupno oko 500 osoba je sudjelovalo na prijemu. Veleposlanik Shen je na prijamu održao govor. On je rekao da 63 godine nakon osnivanja NR Kine, naročito tijekom 34 godine nakon provedbe reforme i otvaranja prema svijetu, Kina je u područjima politike, gospodarstva, društva i kulture postigla velika dostignuća. Kineska vlada snažno promovira promjenu razvojnog načina i prilagodbu strukture gospodarstva, te unaprjeđuje društveno osiguranje i poboljšanje nivo života običnog stanovništva. Istovremeno, Kina je još zemlja u razvoju i suočava se s mnogo izazova u domaćnim i vanjskim poslovima. Kina će zajedno s međunarodnom zajednicom uspostaviti održiv, miran i zajednički prosperitetan svijet.

Ove godine je 20. godišnjica uspostave diplomatskih odnosa između Kine i Hrvatske. Kineski predsjednik Svekineskog narodnog kongresa Wu Bangguo je u svibnju posjetio Hrvatsku, a hrvatski ministri su nedavno posjetili Kinu. Ovakve bliske kontakte će i dalje unaprjeđivati suradnju između dviju zemalja u različtim područjima.

V.d. predsjednika Hrvatskog sabora Josip Leko je častitao 63. godišnjicu osnivanja NR Kine. On je naveo da Hrvatska visoko cijeni prijateljstvo s Kinom i vrlo je zadovoljna kontakima između dviju zemalja na visokom nivou. Formiranje suradničkog sustava Kina-srednjoistočna Europa će pružati novu priliku za gospodarsku suradnju. Hrvatska će svim naporima privlačiti investicije kineskih poduzeća u područja infrastrukture, nove tehnologije, zelene ekonomije, turizma i ostalog.

Izvor: croatian.cri.cn