Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Shen Zhifei posjetio Varaždin

Shen Zhifei posjetio Varaždin


Kineski veleposlanik u Hrvatskoj Shen Zhifei 2. veljače posjetio je hrvatski čuveni povijesni grad Varaždin, te se sastao s varaždinskim županom i gradonačelnikom Varaždina. Tijekom susreta, gradonačelnik je izrazio nadu da će s Kinom ojačati razmjenu i suradnju iz područja gospodarstva i kulture i sve vi

Kineski veleposlanik u Hrvatskoj Shen Zhifei 2. veljače posjetio je hrvatski čuveni povijesni grad Varaždin, te se sastao s varaždinskim županom i gradonačelnikom Varaždina. Tijekom susreta, gradonačelnik je izrazio nadu da će s Kinom ojačati razmjenu i suradnju iz područja gospodarstva i kulture i sve više kineskih poduzeća će investirati u Varaždin. Istovremeno se nada da će Varaždin uspostaviti prijateljske odnose s kineskim gradovima, kako bi promicali i unaprijedili praktičnu suradnju s Kinom.

Shen Zhifei je izjavio da je Varaždin kao hrvatski povijesni grad vrlo šarmantan te da postoji veliki potencijal za privlačenje kineskih poduzeća i turista. Kina posvećuje veliku pozornost razmjeni i suradnji s Varaždinom, spremna je bolje upoznati ovaj grad, te će raditi na na uspostavi prijateljskog partnerstva s kineskim gradovima. Nakon sastanka, kineski veleposlanik je također prihvatio intervju lokalnih medija.

U pratnji lokalnih službenika, Shen Zhifei je posjetio pogon prehrambenog poduzeća Vindija.

Istog dana, veleposlanik Shen je također održao govor s temom „Mirnim razvojem do stvaranja budućnosti" na fakultetu organizacije i informatike Zagrebačkog sveučilišta u Varaždinu, opisujući kinesku diplomatsku politiku mirnog razvoja i stav o odnosima Kine s Europom i Hrvatskom.

Izvor:croatian.cri.cn