Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Shen Zhifei održao govor na godišnjem zasjedanju Odbora hrvatskih diplomata

Shen Zhifei održao govor na godišnjem zasjedanju Odbora hrvatskih diplomata


Kineski veleposlanik u Hrvatskoj Shen Zhifei je 7. lipnja sudjelovao na 2. godišnjem zasjedanju Odbora hrvatskih diplomata. Kao posebni gost, veleposlanik Shen je sa svojim kolegama iz Brazila, Rusije i Indije prisustvovao i na forum "BRICSa--važni element u multilateralnom svijetu". Shen Zhifei je izjavio da Kina

Kineski veleposlanik u Hrvatskoj Shen Zhifei je 7. lipnja sudjelovao na 2. godišnjem zasjedanju Odbora hrvatskih diplomata. Kao posebni gost, veleposlanik Shen je sa svojim kolegama iz Brazila, Rusije i Indije prisustvovao i na forum "BRICSa--važni element u multilateralnom svijetu".

Shen Zhifei je izjavio da Kina dosljedno podržava i doprinosi svjetskom mirnom razvoju. Prema njegovim riječima, suradnja temalja BRICS-a koristi prosperitetu globalne ekonomije, te pruža i više prilika za razvoj drugih zemalja. "Kina vjeruje da će se Hrvatska, nakon učlanjenja u EU, još bolje razvijati, što će također unaprijediti razvoj suradnje između Kine i EU. Kina se nada nastaviti sadašnju bilateralnu suradnju s Hrvatskom na svim područjima, a naročito u gospodarstvu i trgovini, "dodao je Shen.

Shen je naglasio da su Kina i EU važne članice multilateralnog svijeta. Trgovinske nesuglasice uz sadašnju globalnu pozadinu nisu u ničijem interesu, te se Kina odlučno protivi svakom obliku protekcionizma. "Samo uzajamno razumijevanje i ravnopravnost će riješiti sukobe, i realizirati uzajamnu korist," naveo je Shen Zhifei.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović također je sudjelovao na zasjednju.

Izvor: croatian.cri.cn