Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Senaid Memić: BiH može biti stanica za odlazak kineskih proizvoda u Evropu

Senaid Memić: BiH može biti stanica za odlazak kineskih proizvoda u Evropu


Član bosanske delegacije iz oblasti šumarstva, profesor Univerziteta za poljoprivredu i voćarstvo u Sarajevu, doktor Senaid Memić je u nedavnom intervjuu za KRI izjavio da BiH može biti stanica za odlazak kineskih proizvoda u Evropu i da očekuje investicije kineskih kompanija. Memić je rekao da su strana ulag

Član bosanske delegacije iz oblasti šumarstva, profesor Univerziteta za poljoprivredu i voćarstvo u Sarajevu, doktor Senaid Memić je u nedavnom intervjuu za KRI izjavio da BiH može biti stanica za odlazak kineskih proizvoda u Evropu i da očekuje investicije kineskih kompanija.

Memić je rekao da su strana ulaganja jedan od glavnih izvora i snaga za ekonomski razvoj BiH. Kina je relativno kasnila u investicijama u BiH, u odnosu na Tursku, Hrvatsku, Nemačku i SAD, koje su već ranije na razne načine počele investiciono poslovanje na tržište BiH.

Zbog uticaja rata je stopa nezaposlenosti u BiH stalno na visokom nivou. Memić je izjavio da su BiH-u dobrodošli svi invetitori koji mogu da zemlji stvore nova radna mesta.

Delegacija iz BiH ima za cilj saradnju u trgovini drvetima sa kineskim partnerima. Memić je podvukao da BiH ima svoje prednosti u oblastima šumskih resursa i to može da bude jedna od kanala za saradnju sa kineskim privrednicima i privlačenje kapitala.

Izvor:http://serbian.cri.cn