Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245


Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, zamjenica župana Marina Medarić, ravnatelj Thalassotherapije Opatija Viktor Peršić, dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu  Dora Smolčić Jurdana te direktorica TZ Opatija Suzi Petričić, za vrijeme svojeg boravka u Kini održali su sastanke s predsta

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, zamjenica župana Marina Medarić, ravnatelj Thalassotherapije Opatija Viktor Peršić, dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu  Dora Smolčić Jurdana te direktorica TZ Opatija Suzi Petričić, za vrijeme svojeg boravka u Kini održali su sastanke s predstavnicima Grada, Turističke zajednice Šangaja i Ureda za međunarodnu suradnju. Svrha sastanaka bila je razmjena informacija o mogućnostima suradnje u turizmu i zdravstvenom turizmu te uspostavljanja suradnje u području visokoškolskog obrazovanja.

Delegacija je predstavila svaku od svojih institucija koje su otvorene za suradnju s kineskim kolegama. Istaknuto je da suradnja s Kinom postoji, no da još uvijek ima prostora za napredak i to ne samo u području turizma.

Dekanica Smolčić Jurdana predložila je suradnju i razmjenu profesora ekonomije i turizma s Fakulteta u Iki i srodnih fakulteta Sveučilišta u Šangaju. Kao znak dobre volje i ozbiljne namjere jest upravo uvođenje učenja kineskog jezika u Iki, naglasila je Smolčić Jurdana.

Viktor Peršić je podsjetio na suradnju s kineskim kolegama u području zdravstvenog turizma i Opatiju predstavio kao važan zdravstveni, ali i spa i wellness centar naglasivši otvorenost opatijske Thalassotherapije za još intenzivniju suradnju na polju tradicionalne kineske medicine. U tom kontekstu, zamjenica župana Marina Medarić govorila je o Primorsko-goranskoj županiji.  “To je  regija čija su bioraznolikost i povoljni klimatski uvjeti velika prednost pred drugim turističkim destinacijama čija je okosnica zdravstveni turizam”, rekla je Medarić i pozvala domaćine da se u to osobno uvjere.

Gradonačelnik Dujmić dodao je da Opatija sigurno može biti središte interesa kineskih turista rekavši da je taj grad u kojem je rođen hrvatski turizam često domaćin brojnim delegacijama iz cijelog svijeta. “Imamo puno prijatelja po cijelom svijetu, a ovdje smo da uvjerimo Šangaj u našu želju da se povežemo kroz konkretnu suradnju na dobrobit gospodarskog i turističkog napretka oba grada”, rekao je Dujmić te najavio da će Ljetna pozornica u Opatiji ovoga ljeta ugostiti jednu umjetničku grupu iz Šangaja.

Uz zajednički zaključak da razgovor i dogovor stvaraju puno čvršće uvjete za suradnju od razmjene informacija putem interneta, Yang Jinsong, direktor Odjela za turizam grada Šangaja, ponudio je pomoć u promociji  hrvatskog turizma, dok je predsjednik Odjela za međunarodnu suradnju Liu Guangyong predstavio Šangaj kao jedno od najvećih turističkih središta te se pohvalio da svake godine nastoje unijeti neku novinu u turističku ponudu. Tako je to ove godine Disneyland koji je, kako je rekao, pobudio veliki interes i lokalnog stanovništva i turista. Obojica su najavila svoj skori dolazak u Hrvatsku.

Izvor:rijeka-klik.hr