Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Sastanak Liu Dongsheng i Mihe Marenča

Sastanak Liu Dongsheng i Mihe Marenča


Zamjenik ravnatelja kineskog državnog zavoda za šumarstvo Liu Dongsheng se 2. prosinca sastao s državnim tajnikom slovenskog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i hrane Mihom Marenčem i njegovim delegacijom. Dvije strane su izmijenile mišljenja oko sličnosti i razlika razvoja šumarstva dviju zemalja te su se

Zamjenik ravnatelja kineskog državnog zavoda za šumarstvo Liu Dongsheng se 2. prosinca sastao s državnim tajnikom slovenskog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i hrane Mihom Marenčem i njegovim delegacijom. Dvije strane su izmijenile mišljenja oko sličnosti i razlika razvoja šumarstva dviju zemalja te su se složili kako bilateralna suradnja vezana uz šumarstva ima veliki potencijal.

Marenče je kinesku delegaciju upoznao sa stanjem priprema za radionicu o politikama i praksama održivog upravljanja i korištenja šuma ASEM-a, koja će se održati u Sloveniji u svibnju iduće godine. Cilj radionice je promicanje razmjene iskustva održivog upravljanja šuma među političarima i stručnjacima zemalja članica ASEM-a.

Kineska strana je izrazila podršku spomenutoj radionici te ju je spremna zajedno organizirati. Kina je preporučila i Azijsko-Pacifičku Mrežu za održive šume i rehabilitaciju kao jednog od sponzora spomenute radionice.

Izvor: croatian.cri.cn