Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Sastali se Brajović i Ži Žaolin

Sastali se Brajović i Ži Žaolin


PODGORICA – Crna Gora i kineska Exim banka uskoro bi trebalo da potpišu sporazum, kazao je ministar saobraćaja Ivan Brajović, nakon sastanka sa odlazećim kineskim ambasadorom Ži Žaolinom. Sve ide u najboljem mogućem redu i sve pretpostavke su praktično završene. Sada se očekuje samo potpisivanje sporazuma

PODGORICA – Crna Gora i kineska Exim banka uskoro bi trebalo da potpišu sporazum, kazao je ministar saobraćaja Ivan Brajović, nakon sastanka sa odlazećim kineskim ambasadorom Ži Žaolinom.

Sve ide u najboljem mogućem redu i sve pretpostavke su praktično završene. Sada se očekuje samo potpisivanje sporazuma sa kineskom Exim bankom, a onda da se završi parlamentarna procedura, nakon čega mogu početi radovi na auto-putu Bar-Boljare – kazao je Brajović

On je na jučerašnjem sastanku sumirao saradnju sa ambasadorom u protekle tri i po godine.Zi-Zaolin-Ambasador-Narodne-Republike-Kine-u-Crnoj-Gori

- Imali smo izuzetno uspješnu saradnju u mnogim projektima koje smo realizovali. Međutim, za saradnju dvije države najvažnija je priča o auto-putu Bar-Boljare, tj. prioritetnoj dionici Smokovac-Uvač-Mateševo. Danas sam u razgovoru sa ambasadorom razmijenio mišljenje o upravo završenom infrastrukturnom i investicionom forumu, koji je održan u Makau. Prenio sam mu vrlo ohrabrujuće nagovještaje koje sam imao i od predstavnika Exim banke, ali i od predstavnika izvođača radova – istakao je Brajović.

Iako je, kako kaže Brajović, auto-put najvažniji i istorijski infrastrukturni projekat za Crnu Goru, to nije jedini projekat koji se realizuje sa Kinezima.

- Jedan vrlo vrijedan projekat nas očekuje u avgustu i septembru mjesecu ove godine, a to je predaja dva broda. Dva broda izrađena u Kini već plove pod našom zastavom i to je takođe jedan izuzetno plodan i važan projekat koji smo realizovali – naglasio je ministar saobraćaja.

Odlazeći kineski ambasador Ži Žaolin ocijenio je da je obnavljanje flote dobar potez Vlade Crne Gore, imajući u vidu geografski položaj i tradiciju pomorstva koju država baštini.

On se zahvalio ministru Brajoviću na saradnji, uz žaljenje što neće prisustvovati zvaničnom početku realizacije projekta auto-puta, jer do kraja mjeseca napušta Crnu Goru.

Izvor: pobjeda.me