Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Saradnja Vojvodine i Guangdonga

Saradnja Vojvodine i Guangdonga


Vojvodina i kineska provincija Guangdong potpisaće krajem novembra Sporazum o saradnji, čime će biti produbljena saradnja dve pokrajine, nakon što je u oktobru prošle godine potpisan Memorandum o saradnji Vojvodine i Guangdonga, najavio je danas predsednik pokrajinskog parlamenta Ištvan Pastor. Pastor i predsta

Vojvodina i kineska provincija Guangdong potpisaće krajem novembra Sporazum o saradnji, čime će biti produbljena saradnja dve pokrajine, nakon što je u oktobru prošle godine potpisan Memorandum o saradnji Vojvodine i Guangdonga, najavio je danas predsednik pokrajinskog parlamenta Ištvan Pastor. Pastor i predstavnici kineske provincije ocenili su danas da treba produbiti saradnju u oblastima privrede, investicija, poljoprivrede, energetike, turizma i kulture i sporta. Gosti iz Kine su kazali da su posebno zainteresovani za ekonomsku saradnju u oblastima tekstilne industrije, informacionih tehnologija, proizvodnje bele tehnike, što su dominatne privredne grane ove provincije od 110 milona stanovnika. Pastor je naglasio da su privredna snaga, veličina i broj stanovnika Guandonga impresivne u odnosu na Vojvodinu, ali da su bez obzira na to, kao i na geografsku udaljenost, potencijali ove saradnje veoma veliki, na obostranu korist. "Geografska pozicija Vojvodine daje nam mogućnost da budemo logistički centar privrede Guandonga za ovaj deo Evrope", ocenio je Pastor.

On je predstavio i prednosti Vojvodine u gotovo neiskorišćenim oblastima energetike, pre svega eksploataciji biomase kao izvora energije. Kinesku delegaciju predvodio je potpredsednik Komiteta Narodne političke konsultativne konferencije kineskog naroda provincije Guandong Ksu Šangvu, a na sastanku su učestvovali potpredsednici Skupštine AP Vojvodine Branislava Belić, Ana Tomanova Makanova, Đorđe Milićević, Dušan Jakovljev, Milivoj Vrebalov i Milan Ćuk.

Izvor: BETA