Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Saradnja Srbije i Kine u oblasti obrazovanja


Beograd, 23. novembar 2012. godine – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Žarko Obradović otvorio je danas Drugi međunarodni sinološki skup "Širenje kineskog jezika i kulture", koji je okupio istaknute sinologe iz zemlje i sveta. Obradović je tom prilikom istakao da je sar

Beograd, 23. novembar 2012. godine – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Žarko Obradović otvorio je danas Drugi međunarodni sinološki skup "Širenje kineskog jezika i kulture", koji je okupio istaknute sinologe iz zemlje i sveta.

Obradović je tom prilikom istakao da je saradnja Kine i Srbije u domenu obrazovanja samo deo sveobuhvatnih odnosa dveju zemalja, pri čemu je podsetio na to da Univerzitet u Beogradu sarađuje sa više od 15 kineskih univerziteta.

On je naveo da je zahvaljujući memorandumu o saradnji u približno 30 naših škola počela nastava kineskog jezika, koju drže predavači iz Kine.

U vreme kada kineska država nastoji da održi visoki ekonomski rast i svoju civilizaciju učini razumljivijom u svetu, učenje kineskog jezika i širenje kineske kulture postaju važniji elementi u približavanju te zemlje svetu, rekao je ministar.

Skup se održava u organizaciji Instituta "Konfucije", a svečanom otvaranju prisustvovali su i ambasador Kine u Srbiji Džang Vansje, prorektor za međunarodnu saradnju Dalibor Soldatić i direktor pomenutog instituta Radosav Pušić.

Na skupu učestvuju sinolozi iz Kine, Rusije, Francuske, Bugarske, Slovenije, Švajcarske i Srbije.

Izvor: srbija.gov.rs