Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Saradnja prijateljskih zemalja: Delegacija SDA u višednevnoj posjeti Kini


Delegacija SDA imala je više radnih sastanaka u Odjeljenju za međunarodne veze CK Komunističke partije Kine sa zamjenicom direktora Yan Yuqing, zamjenikom ministra Zhou Li, te sa predstavnicima Nacionalnog instituta za administraciju. Na poziv Komunističke partije Narodne Republike Kine, višečlana delegacija St

Delegacija SDA imala je više radnih sastanaka u Odjeljenju za međunarodne veze CK Komunističke partije Kine sa zamjenicom direktora Yan Yuqing, zamjenikom ministra Zhou Li, te sa predstavnicima Nacionalnog instituta za administraciju. Na poziv Komunističke partije Narodne Republike Kine, višečlana delegacija Stranke demokratske akcije predvođena potpredsjednicom Federacije BiH Melikom Mahmutbegović boravi u višednevnoj radno-konsultativnoj posjeti NR Kini.

SDA u poseti KiniU priopćenju te stranke se navodi da je delegacija SDA imala niz radnih sastanaka u Odjeljenju za međunarodne veze CK Komunističke partije Kine sa zamjenicom direktora Yan Yuqing, zamjenikom ministra Zhou Li te sa predstavnicima Nacionalnog instituta za administraciju.

Delegacija je posjetila i Ambasadu BiH u Pekingu gdje je razgovarala sa ambasadorom Borislavom Marićem i ostalim uposlenicima našeg diplomatskog predstavništva.

„Višegodišnja saradnja između Komunističke partije NR Kine i SDA predstavlja medij za uspostavu bolje i jačanje već postojeće saradnje dvije stranke, a samim tim i dvije prijateljske države na privrednom, ekonomskom, kulturnom i drugim društveno-političkim planovima“, zajednički je zaključak sa sastanka.

Uz napomenu da suradnju dvije stranke treba pratiti i jačanje privrednih veza, navodi se da je ekonomska suradnja NR Kine i BiH u uzlaznoj putanji, što potvrđuju najavljene višemilijunske kineske investicije u energetskom sektoru

„Interesovanje za veća ulaganja i prisutnost kineske privrede u BiH postoji i zasigurno jedan od najboljih načina za intenziviranje privredno-ekonomske saradnje su i sastanci ove vrste kroz koje se razvija i jača prijateljstvo, razbijaju predrasude i zbližavaju dvije države“, izjavila je potpredsjednica Mahmutbegović.

Pored Melike Mahmutbegović u delegaciji se nalaze i Ramiz Salkić, Senija Bubić, Mehmed Mahmić, Adis Holjan, Alisa Hajdarović, Zibija Muslić-Bibanović, Indira Avdić, Mensur Seferović i Mehmed Alić.

Izvor: faktor.ba