Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Saradnja Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope na novom koloseku

Saradnja Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope na novom koloseku


Kineski premijer Li Kećijang i lideri 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope juče su tokom Četvrtog liderskog samita Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope došli do zaključaka o novim načinima saradnje. Li je tokom uvodnog izlaganja rekao da je saradnja između Kine i Centralne i Istočne Evrope otvorila novi

Kineski premijer Li Kećijang i lideri 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope juče su tokom Četvrtog liderskog samita Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope došli do zaključaka o novim načinima saradnje. Li je tokom uvodnog izlaganja rekao da je saradnja između Kine i Centralne i Istočne Evrope otvorila novi put. Saradnja „16+1", u oblastima privrede, trgovine, investicija, infrastrukture, finansija, turizma, obrazovanja, poljoprivrede i kulture, je sve bogatija i zrelija, i doprinosi svim zemljama članicama i narodima.

Saradnja „16+1", u oblastima privrede, trgovine, investicija, infrastrukture, finansija, turizma, obrazovanja, poljoprivrede i kulturePremijer Li je izneo i okvir za saradnju.

Prvo, Kina i zemlje Centralne i Istočne Evrope treba da teže realizaciji dogovorenih planova.

Drugo, treba da spajaju razvojne strategije i unapređuju komunikaciju.

Treće, treba da stvaraju novi model saradnje u energetici. Četvrto, treba da neprekidno traže nove načine investiranja i finansiranja.

Peto, treba da ulažu napore u trgovinski i investicioni napredak.

Šesto, treba da povećaju kulturnu komunikaciju, kako bi zajedno uspostavile otvorene odnose partnerstva novog modela.

Prisutni su nakon sastanka zajedno objavili Srednjoročni plan o saradnji između Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, kao i Šemu iz Sudžoua o saradnji između Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Izvor: serbian.cri.cn