Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Saradnja BiH i Kine u svim oblastima

Saradnja BiH i Kine u svim oblastima


Kina je opredijeljena za nastavak i produbljivanje bilateralne saradnje sa BiH u oblastima odbrane, ekonomije, kao i u drugim segmentima, rekao je kineski ambasador u BiH Dong Čunfeng. Ministarka odbrane BiH Marina Pendeš je tokom posjete Čungfenga i vojnog atašea Kine u BiH, brigadira Xingjianga Liua ocijenila da

Kina je opredijeljena za nastavak i produbljivanje bilateralne saradnje sa BiH u oblastima odbrane, ekonomije, kao i u drugim segmentima, rekao je kineski ambasador u BiH Dong Čunfeng. Ministarka odbrane BiH Marina Pendeš je tokom posjete Čungfenga i vojnog atašea Kine u BiH, brigadira Xingjianga Liua ocijenila da je dosadašnja politika Vlade Kine prijateljska i bezuslovna.

Pendešova je informisala Čunfenga o trenutnim aktivnostima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH i pohvalila kontinuitet saradnje između dvije zemlje, koju je BiH spremna da zadrži na dostignutom nivou i unapređuje.

Ona je pohvalila angažman, ideje i inicijative vojnog atašea Kine sa kojim se održavaju česti sastanci, što je potvrda i rezultat dobre saradnje koju u oblasti odbrane imaju BiH i Kina, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Pendešova je zahvalila na značajnoj pomoći i doprinosu Kine kroz materijalno opremanje Oružanih snaga BiH, te pozivima za učešće njenih pripadnika na kursevima u Kini.

Donacije Kine u vojno-materijalnoj pomoći Oružanim snagama BiH izdvojene su kao poseban segment, koji potvrđuju izuzetnu saradnju u oblasti odbrane na čijoj realizaciji će se BiH i Ministarstvo odbrane BiH dodatno angažovati.

Izvor: rtrs.rs