Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Saradnja APV i kineske pokrajine Guangdong


Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević primio je danas delegaciju kineske pokrajine Guangdong, koju predvodi zamenik generalnog direktora Kancelarije za spoljne poslove Li Jian sa kojim je razgovarao o intenziviranju privredne i turističke saradnje dve pokrajine.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević primio je danas delegaciju kineske pokrajine Guangdong, koju predvodi zamenik generalnog direktora Kancelarije za spoljne poslove Li Jian sa kojim je razgovarao o intenziviranju privredne i turističke saradnje dve pokrajine.

Zgrada pokrajinske vladeTokom susreta je bilo reči i o konkretizaciji dogovora, koji su definisani tokom nedavne posete državno - privredne delegacije Gungdonga Srbiji i AP Vojvodini. Posebnu pažnju sagovornici su posvetili mogućnosti za ulaganje kineskih kompanija u fabriku za proizvodnju električne rasvete, koja bi se nalazila na teritoriji Vojvodine.

Gosti iz Kine pokazali su veliko interesovanje za taj projekat i kao jedna od promotivnih aktivnosti, a u sklopu namere da se ta poslovna ideja uskoro i realizuje, planirano je da kod nas bude priređena izložba na kojoj će se predstaviti najznačajniji kineski proizvođači rasvete u okviru praznika koji ova provincija neguje.

Milićević je tokom razgovora istakao da ideja o izgradnji fabrike rasvete u Srbiji treba da omogući da se ti proizvodi plasiraju na tržište ovog dela Evrope i naglasio spremnost da ponudimo nekoliko lokacija za taj projekat, te uputio poziv potencijalnim poslovnim investitorima iz Kine da obiđu te lokacije, kako bi sagledali njihove prednosti i potrebnu opremljenost u skladu sa zahtevima koje imaju.

Istovremeno, Milićević je podsetio na napore koje Pokrajinska vlada ulaže u opremanje industrijskih poslovnih zona, što je ujedno i jedna od njenih prioritetnih aktivnosti na privlačenju investitora.

Milićević i Jian su se složili da najavljeno uvođenja bezviznog režima za srpske i kineske državljane koji treba da se uspostavi do kraja godine i uvođenje direktne avio- linije između Beograda i Pekinga, treba da doprinese još boljem razvoju privredne i turističke saradnje Srbije i Kine, a u okviru toga i AP Vojvodine.

Provincija Guangdong je najrazvijenija turistička pokrajina u Kini koja broji osam miliona poseta turista godišnje, a što je uz kulturno istorijsko nasleđe koju naša zemlja ima, dobar impuls za unapređivanje turisticke saradnje između naše dve zemlje.

Delegacija iz Kine uputila ja zvaničan poziv Pokrajinskoj vladi za učešće na jesenjem Sajmu turizma 2017., koji će biti održan u glavnom gradu te kineske pokrajine.

 

Izvor: rtv.rs