Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Saopštenje: Ministar Bošković se sastao sa ambasadorom NR Kine


Ministar prosvjete mr Predrag Bošković sastao se juče, 28. septembra u prostorijama Ministarstva sa ambasadorom NR Kine u Crnoj Gori Nj.E. Cui Zhiwei. Ministar Bošković je zahvalio NJ. E. ambasadoru Zhiwei na podršci koju NR Kina pruža Crnoj Gori u svim oblastima, a naročito kada je riječ o obrazovanju. On

Ministar prosvjete mr Predrag Bošković sastao se juče, 28. septembra u prostorijama Ministarstva sa ambasadorom NR Kine u Crnoj Gori Nj.E. Cui Zhiwei.

Ministar Bošković je zahvalio NJ. E. ambasadoru Zhiwei na podršci koju NR Kina pruža Crnoj Gori u svim oblastima, a naročito kada je riječ o obrazovanju. On je rekao da tehnološka iskustva Kine u obrazovnom sistemu na svim nivoima mogu biti od posebnog značaja u procesu reforme obrazovnog sistema Crne Gore i naglasio da upravo u ovoj oblasti očekuje intenzivniju saradnju u narednom periodu.

Ministar je upoznao ambasadora NR Kine sa postignućima u oblasti obrazovanja i naglasio da je Vlada Crne Gore stavila akcenat na podizanje kvaliteta obrazovanja i u infrastrukturu objekata obrazovno-vaspitnih ustanova uložila preko 50 miliona eura.

Ambasador NR Kine pohvalio je odličnu saradnju dviju država. On je naglasio važnost razmjene studenata i rekao da je od velikog značaja Katedra za crnogorski jezik i književnost koja će uskoro biti otvorena na "Beijing Foreign Studies University“ u Pekingu. NJ. E. ambasador Zhiwei je istakao da će NR Kina i u narednom periodu podržavati crnogorski obrazovni sistem kroz razmjenu studenata, infrastrukturna ulaganja i druge vidove saradnje koji će unaprijediti ovu oblast.

Izvor: gov.me