Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Šangaj omogućuje bezvizni boravak za tranzitne putnike

Šangaj omogućuje bezvizni boravak za tranzitne putnike


Šangaj će pružiti mogućnosti 72-satnog boravka u gradu bez vize za tranzitne putnike iz 45 zemalja, nakon što je sličnu politiku najavio Peking. Općinske vlasti u Šangaju u nedjelju su izjavile da je bezvizna tranzitna politika nedavno odobrena od strane Državnog vijeća, odnosno Vlade. Šangaj već omoguć

Šangaj će pružiti mogućnosti 72-satnog boravka u gradu bez vize za tranzitne putnike iz 45 zemalja, nakon što je sličnu politiku najavio Peking.

Općinske vlasti u Šangaju u nedjelju su izjavile da je bezvizna tranzitna politika nedavno odobrena od strane Državnog vijeća, odnosno Vlade. Šangaj već omogućava bezvizni tranzitni boravak za građane nekih država, ali samo za 48 sata.

Zemlje na popisu su Sjedinjene Američke Države, Kanada, Australija, Japan, Singapur, te brojne europske zemlje, među ostalima.

Tranzitni putnici mogu ući u Šangaj kroz dvije gradske zračne luke - Hongqiao i Pudong nakon što nova uredba stupi na snagu 1. siječnja 2013., navode vlasti.

Pekinške općinske vlasti su u srijedu najavile uvođenje 72-satne bezvizne tranzitne vizne politike za građane iz 45 zemalja. Politika će također stupiti na snagu 1. siječnja 2013.

Stručnjaci očekuju da će potez pomoći Pekinškoj međunarodnoj zračnoj luci da postane međunarodno zračno središte.

Prema Gao Lijia, generalnom menadžeru iz Pekinške zračne luke, nova politika bi mogla donijeti 600.000 do 800.000 tranzitnih turista u 2013.

Dužnosnici su počeli razmatrati razvoj turističkih i uslužnih službi koji bi bio u službi novog priljeva tranzitnih putnika u zračnom prometu, koji uključuju više duty-free trgovina u Pekinškoj zračnoj luci.

Izvor: croatian.cri.cn