Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Šangaj mali, hoće Bačku


U SKUPŠTINI grada Sombora potpisan je memorandum o razumevanju, kojim se stvaraju preuslovi za izgradnju industrijske zone na površini od 30 hektara, a potpisali su ga zamenik gradonačelnika Sombora Vladislav Živanović i Sju Sijang, predsednica kineske kompanije Longyuing Investment and Menagement (LIM). LIM rad

U SKUPŠTINI grada Sombora potpisan je memorandum o razumevanju, kojim se stvaraju preuslovi za izgradnju industrijske zone na površini od 30 hektara, a potpisali su ga zamenik gradonačelnika Sombora Vladislav Živanović i Sju Sijang, predsednica kineske kompanije Longyuing Investment and Menagement (LIM). LIM radi po sistemu komora i po rečima Živanovića, okuplja 150 kompanija, od kojih mnoge žele da ulažu u Srbiji.

U skupštini grada Sombora potpisan je memorandum o razumevanjuPregovori sa LIM traju već šest meseci, a potpisivanjem ovog dokumenta lokalna samouprava se obavezala da obezbedi 30 hektara infrastrukturno opremljene industrijske zone, na kojoj bi kineski partneri u narednih pet godina gradili industrijski park. U prvoj fazi opremanja industrijske zone koja bi trebalo da bude okončana za pet godina, svoje pogone bi otvorilo 25 kompanija koje rade u okviru LIM - naglasio je Živanović i izrazio uverenje da će grad učiniti sve da ispuni preuzete obaveze, kako bi ovaj projekat zaživeo i omogućio građanima da se zaposle u kineskim kompanijama i ostvare ličnu egzistenciju.

Kineskim partnerima su predstavljeni svi potencijali Sombora, a gosti iz Kine nisu krili da su impresionirani uslovima za posao, kao i lepotama Sombora.

Izvršni direktor LIM Gu Jing je istakao da šangajska kompanija preuzima na sebe razvoj projekta, te da je njihovim "kompanijama za završetak prve faze projekta obično potrebno tri godine, ali je uvažena procena somborskih partnera da rok bude pet godina".

- Sigurni smo da će realizacijom ovog projekta biti ostvareni ekonomski interesi naših kompanija, ali će svoje interese moći ostvariti i domaće firme kojima nudimo mogućnost kooperacije u brojnim oblastima.Ubeđen sam da će poslezavršetka razvoja ove industrijske zone, Sombor postati jak industrijski centar Srbije - zaključio je Jing. 

OPORAVAK PRIVREDE NAJVAŽNIJI CILj

ŽIVANOVIĆ je naveo da će lokalna samouprava o potpisanom memorandumu obavestiti republičku i pokrajinsku vladu i zatražiti pomoć kako bi došli do željenog cilja, odnosno, oporavka somborske privrede.

Izvor: novosti.rs