Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Samardžić u Sarajevu: Omaž Valteru

Samardžić u Sarajevu: Omaž Valteru


Glumac, producent i reditelj Ljubiša Samardžić, kako je potvrdio za "Novosti", boravi ovih dana u Sarajevu, sa delegacijom kineske TV stanice Sandong, koja pravi omaž kultnom ostvarenju Hajrudina Šibe Krvavca "Valter brani Sarajevo"
Ljubiša Samardžić u Sarajevu

Glumac, producent i reditelj boravi u Sarajevu, sa delegacijom kineske TV stanice Sandong, koja pravi omaž kultnom ostvarenju Hajrudina Šibe Krvavca "Valter brani Sarajevo"

Glumac, producent i reditelj Ljubiša Samardžić, kako je potvrdio za "Novosti", boravi ovih dana u Sarajevu, sa delegacijom kineske TV stanice Sandong, koja pravi omaž kultnom ostvarenju Hajrudina Šibe Krvavca "Valter brani Sarajevo", našem glumcu Velimiru Bati Živojinoviću koji je igrao naslovnu ulogu, i ostalim članovima ekipe filma.

Priča o partizanskom heroju Vladimiru Periću Valteru snimljena je 1972, i već decenijama je najgledaniji strani film u Kini. Samardžić je tu ostvario takođe nezaboravni lik Zisa.

Ekipa jedne od najgledanijih kineskih televizija obišla je sa našim glumcem lokacije u Sarajevu na kojima je snimljen film, spomenik Valteru, ali u ovom omažu nedostajaće mnogi akteri filma jer, nažalost, više nisu živi.

Velikani

U "Valteru" su igrali najveći glumci nekadašnje Jugoslavije: Rade Marković, Dragomir Gidra Bojanić, Neda Spasojević, Pavle Vuisić, Faruk Begoli, Stevo Žigon, Jovan Janićijević, Vladan Holec, Igor Galo, Relja Bašić, Miralem Zupčević...

Izvor: novosti.rs