Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

RTS: Kinezi bi da prave kamione u Srbiji

RTS: Kinezi bi da prave kamione u Srbiji


Kineski investitori su, osim za energetski sektor i putnu infrastrukturu, zainteresovani i za ulaganja u srpsku auto-industriju, rekao je potpredsednik Privredne komore Srbije, Raša Ristivojević, gostuući na RTS-u. Kinezi su u auto-industriji zainteresovani za preostale kapacitete Zastave u Kragujevcu i smatraj

Kineski investitori su, osim za energetski sektor i putnu infrastrukturu, zainteresovani i za ulaganja u srpsku auto-industriju, rekao je potpredsednik Privredne komore Srbije, Raša Ristivojević, gostuući na RTS-u.

Kinezi su u auto-industriji zainteresovani za preostale kapacitete Zastave u Kragujevcu i smatraju da bi kamionski program za njih mogao da bude vrlo atraktivan, rekao je Ristivojević, koji je bio član državne delegacije koju je predsednik Srbije, Tomislav Nikolić, predvodio prošle sedmice u poseti Kini.

"Kinezi imaju dobro razvijenu auto-industriju, a srpska delegacija je posetila fabriku 'Đili', koja je u svetu poznata i po tome što je 2010. kupila švedski Volvo", rekao je on, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

S obzirom na to da su do sada kineska ulaganja bila investicije državnih kineskih firmi, Ristivojević je istakao da je upravo završena poseta bila "prva u kojoj su srpski privrednici imali organizovane susrete sa kineskim privatnim firmama".

"Forum sa kineskim biznismenima u Hangdžou, glavnom gradu provincije Dže Đijang, nije bio kreditni već investicioni, i njima je ponuđeno da odaberu ulaganja na komercijalnim principima, ne samo u oblasti infrastrukture", rekao je on.

"Interesovanje je veliko, neki članovi naše državne, odnosno privredne delegacije su napravili čak i neke ugovore i predugovore", istakao je Ristivojević, ali je dodao da nije realno očekivati odgovore tokom posete koja je trajala tri dana.

PKS, Srbija, Kina