Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Rekonstrukcija ZL Zadar na najvećem azijskom forumu

Rekonstrukcija ZL Zadar na najvećem azijskom forumu


Na 6. međunarodnom investicijskom forumu u Kini (International Infrastructure Investment and Construction Forum), koji se otvara ovoga četvrtka, bit će predstavljen i Projekt ulaganja u rekonstrukciju Zračne luke Zadar. Time će zadarska Luka dobiti izvanrednu priliku promovirati investiciju koja bi podigla njene s

Na 6. međunarodnom investicijskom forumu u Kini (International Infrastructure Investment and Construction Forum), koji se otvara ovoga četvrtka, bit će predstavljen i Projekt ulaganja u rekonstrukciju Zračne luke Zadar. Time će zadarska Luka dobiti izvanrednu priliku promovirati investiciju koja bi podigla njene standarde i omogućila ugovore s novim aviokompanijama.

Rekonstrukcija ZL Zadar na najvećem azijskom forumuPromocija će se održati na najpoznatijem azijskom forumu, u organizaciji Chinese Southeast European Business Associationa (CSEBA) čiji je predsjednik Mario Rendulić. Ova je asocijacija ujedno nositelj projekta uspostave zračnog mosta Hrvatska - Kina, koji je još proteklog mjeseca trebao započeti preko Zračne luke Zadar, ali je odgođen na neodređeno vrijeme.

U interesu im je stoga privući kineske ulagače u projekt rekonstrukcije Luke Zadar, čime bi se otvorile i veće mogućnosti realizacije zračne linije Zadar - Chongqing. Hrvatske projekte CSEBA će predstaviti na nekoliko sajmova: "Global Green Economy Prosperity Forum" od 5. do 7. lipnja, 14. Kineskom međunarodnom sajmu robe široke potrošnje i prvom Ningbo Expo za investicije i trgovinu Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe koji će se održati od 9. do 11. lipnja.

Za zadarski je turizam posebno važan Kineski međunarodni sajam jer će omogućiti dosad najveću promociju zadarskog turizma, najavljuje predsjednik CSEBA-e, Mario Rendulić koji već mjesecima radi na promociji Zadra i Hrvatske kako bi što prije došlo do uspostave zračnog prometa između našeg grada i Chongqinga.

- Na 14. Kineskom međunarodnom sajmu robe široke potrošnje asocijacija CSEBA će predstaviti turističku ponudu Zadra i županije u sklopu projekta letova Hrvatska - Narodna Republika Kina, kao i hrvatske destinacije za koje su kineski touroperatori pokazali interes prilikom prošlogodišnjeg studijskog putovanja po Hrvatskoj - kaže Rendulić.

Dodaje kako Projekt rekonstrukcije Zračne luke Zadar neće predstavljati Uprava Luke, već samo CSEBA jer je Luci već počela sezona, a imaju i sastanke s nekim partnerima dogovorene upravo u dane održavanja Međunarodnog sajma u Kini.

- U katalogu koji predstavljamo Zadar je postavljen kao glavna destinacija ponude za Kineze. Uz to, na najvećem azijskom investicijskom forumu predstavljamo Projekt ulaganja u rekonstrukciju Zračne luke Zadar i mogućnost da ZL Zadar bude logistički mediteranski hub za kineske cargo avioprijevoznike. Rado bismo prezentirali i nekog zadarskog proizvođača - pojašnjava Rendulić.

 

Izvor:zadarskilist.hr